Miercuri, 3 ianuarie 2024, în jurul orei 13:00, polițiștii Serviciului Rutier Argeș au oprit în trafic pe DN 73 pe raza comunei Micești un bărbat de 26 de ani din Mioveni care conducea un autoturism.

În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat că șoferul era sub influența băuturilor alcoolice: 0,25 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, având suspiciuni că șoferul s-ar afla și sub influența unei substanțe cu efect psihoactiv, polițiștii l-au testat și cu DrugTestul. A picat și acest test.

Pentru că, după cum se știe, DrugTestul dă rateuri, doar rezultatul probelor biologice de sânge și de urină va arăta clar dacă bărbatul era sau nu și drogat. A fost condus la o unitate medicală și i-au fost recoltate aceste probe. Rezultatul va veni peste câteva zile.

Potrivit procedurii în astfel de situații, polițiștii au întocmit dosar penal in rem pentru săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența unei substanțe psihoactive. Bărbatului i-a fost reținut permisul auto, fiindu-i eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

Dacă se va dovedi că a condus drogat, șoferul de 26 de ani din Mioveni riscă o condamnare de la unu la cinci ani de închisoare sau, în cel mai bun caz pentru el, o condamnare la plata unei amenzi penale.

În ceea ce privește șofatul sub influența băuturilor alcoolice, bărbatul a fost amendat (valoarea alcoolemiei fiind sub limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat), cu 1.485 de lei. (Foto: descriptiv)

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *