Un nou complex turistic va fi construit în zona montană a județului Argeș, în comuna Arefu, pe malul Lacului Vidraru. Investiția este a firmei SC ABC Best Expert Consulting SRL din Moșoaia.

Noul complex turistic va fi alcătuit din 10 căbănuțe din lemn și un restaurant.

“Proprietarul terenului dorește construirea unui complex turistic care va cuprinde un restaurant cu o suprafață de 112 mp (P+M) și 10 căsuțe din lemn cu o suprafață de 20 de mp fiecare, realizarea unei împrejmuiri cu gard din plasă bordurată pe piloni metalici pe laturile de vest și nord, cu o lungime 198,5 m și o suprafață de 19,85 de mp ocupată de aceasta, a unei platforme pietruite cu rol de circulație ocazional carosabilă și pietonală, locuri de parcare și a unei alei pietruite cu rol de asigurare a accesului către cabane”, se arată în documentația depusă pentru obținerea avizelor necesare.

Terenul, cu destinaţie silvică, pe care va fi construit viitorul complex turistic este situat în extravilanul comunei Arefu, limitrof drumului județean 704I Baraj Vidraru-Cumpăna-DN 7C, pe malul Lacului Vidraru.

Potrivit documentației, “terenul este situat într-o zonă turistică importantă la nivel județean și național și în continuă dezvoltare, insuficient pusă în valoare, cu obiective turistice importante, dintre care putem menționa Barajul și Lacul Vidraru, șoseaua Transfăgărășan, Monumentul Energia, construit în 1970 lângă Barajul Vidraru, Cetatea Poenari, construită pe muntele Cetățuia de Vlad Țepeș în secolul al XIV-lea, Casa memorială George Stephănescu, Mănăstirea Sf. Ilie-Paltinu de la Piscu Negru și altele.

Distanța până la primele construcții din zonă, reprezentate de construcții cu scop turistic (Complexul turistic Cumpăna), este de circa 6,2 km spre nord”.

Pentru construirea complexului turistic, investitorul a cerut aviz pentru defrișarea a 910 mp de pădure. (Foto: descriptiv)

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *