Update, 30 octombrie 2023, ora 12:00

Compania olandezo-belgiană Ahold Delhaize (care este proprietarul Mega Image) anunță că va cumpăra magazinele Profi România, cu suma de 1,3 miliarde de euro. Închiderea tranzacției este așteptată pentru 2024, se arată într-un comunicat emis de Ahold Delhaize.

Știrea inițială, 16 octombrie 2023, ora 12:00 

Rețeaua de magazine Profi România a fost scoasă la vânzare. Fondul de private equity Mid Europa Partners a mandatat banca de investiţii Citi să găsească un cumpărător pentru întreaga rețea, scrie zf.ro.

Conform sursei citate, suma cerută depășește un miliard de euro.

Printre cei care ar putea fi interesați să preia magazinele Profi se numără companii puternice, ca Auchan, Carrefour sau Ahold Delhaize (care este proprietarul Mega Image). Și retailerii polonezi Dino, Zabka sau Biedronka s-ar putea afla pe lista potențialilor cumpărători, potrivit sursei citate.

Fondul de private equity Mid Europa Partners este un fond de investiții din Polonia, care a intrat în acționariatul Profi în anul 2016. Mai multe detalii, în articolul publicat de zf.ro.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
  • Dacia crește spectaculos

    În primele 11 luni din acest an în România au fost înmatriculate 42.528 de autoturisme noi…
  • Firmă din Pitești angajează șoferi

    Peste 2.000 de joburi vacante se află la această oră în evidențele Agenției Județene de Oc…
  • Dacia, date noi

    Informații de ultimă oră despre Dacia, transmise în această dimineață de Asociația Constru…
Mai multe în Economie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *