Veteranul de război Constantin Năstase a murit, la vârsta de 108 ani.

„Suntem mai săraci de astăzi. S-a stins din viață eroul argeșean, generalul Constantin Năstase. 

A luptat în cel de Al Doilea Război Mondial, participând la campania din Est de la început, din iunie 1941, și până la întoarcerea în țară, în anul 1944. A luptat ca ofițer al Armatei Române în bătălia pentru Odessa și în confruntarea de la Cotul Donului.

Constantin Năstase s-a născut pe 3 iunie 1915 în Mioveni și a plecat la Ceruri tot din localitatea sa natală, la vârsta de 108 ani.

Dumnezeu să îl odihnească în pace și lumină!”, transmite prefectul județului Argeș, Radu Perianu.

Constantin Năstase s-a născut pe 3 iunie 1915 în Mioveni și a fost absolvent al Școlii Normale „Carol I” din Câmpulung Muscel. A luptat în cel de Al Doilea Război Mondial, participând la campania din Est încă de la început, din iunie 1941, și până la întoarcerea în țară, în 1944. A luptat ca ofițer al Armatei Române în bătălia pentru Odessa și în confruntarea de la Cotul Donului.

Ulterior, după absolvirea Facultății de Matematică și Fizică a Universității din București, a devenit profesor de matematică și fizică. În 1977, ca titular al catedrei la Școala Racovița, s-a pensionat.

A înființat Muzeul Cula Racovița, un loc de care a rămas foarte atașat și care îi poartă numele.

În anul 2021, la împlinirea vârstei de 106 ani, generalul de brigadă în retragere prof. Constantin Năstase, veteran al celui de Al Doilea Război Mondial, cel mai longeviv locuitor al Mioveniului și cetățean de onoare al orașului, a primit Emblema de Onoare a Armatei Române, cea mai înaltă distincţie militară onorifică din sistemul de distincţii şi însemne militare ale țării, pentru fapte deosebite care au contribuit la ridicarea prestigiului Armatei țării noastre.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *