Update, 5 ianuarie 2024, ora 12:25

Cu puțin timp în urmă, Judecătoria Pitești s-a pronunțat în dosarul în care inculpată este Lavinia Ionela Bughiu, soția vicepreședintelui CJ Argeș Adrian Bughiu.

Judecătorii au condamnat-o la 8 luni de închisoare dar cu amânarea pedepsei, cu un termen de supraveghere de 2 ani.

De asemenea, Lavinia Ionela Bughiu va presta muncă neremunerată în folosul comunității la Agenția pentru Protecția Mediului Argeș sau la Primăria Pitești.

În plus, potrivit hotărârii de astăzi, va plăti daune morale companiilor păgubite și i se vor confisca bunurile folosite la săvârșirea infracțiunii.

Decizia nu este definitivă, ci cu drept de apel în termen de 10 zile.

Hotărârea Judecătoriei Pitești: „În baza art. 396 alin. (1) şi (4) C.pr.pen. raportat la art. 83 C. pen. şi la art. 102 alin. (1) lit. b) din Legea nr. 84/1998, stabileşte pedeapsa de 8 luni închisoare în sarcina inculpatei BIL, fiica lui…, născută la data de…, în mun…, jud. Argeş, dom. în mun…, jud. Argeș, CNP:…, pentru săvârşirea infracţiunii de punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată (fapta din 19.12.2018). În baza art. 83 alin. (1) C.pen., amână aplicarea pedepsei de 8 luni închisoare stabilită în sarcina inculpatei, pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani, stabilit potrivit dispoziţiilor art. 84 alin. (1) C.pen., care se calculează de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri.

În baza art. 85 alin. (1) C.pen., pe durata termenului de supraveghere inculpata trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere:

a)să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Argeș, la datele fixate de acesta;

b)să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa;

c)să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea;

d)să comunice schimbarea locului de muncă;

e)să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.

În baza art. 86 alin. (1) C.pen., pe durata termenului de supraveghere datele prevăzute în art. 85 alin. (1) lit.c)-e) C.pen. se comunică Serviciului de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Argeș.

În temeiul art. 85 alin. (2) lit. b) C. pen., impune inculpatei să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 40 de zile, în cadrul Agenției Pentru Protecția Mediului Argeș sau în cadrul Primăriei mun. Piteşti.

În baza art. 404 alin. (3) C.pr.pen. și art. 83 alin. (4) C. pen., atrage atenţia inculpatei asupra dispoziţiilor art. 88 C. pen. cu privire la revocarea amânării aplicării pedepsei în caz de nerespectare cu rea-credinţă a măsurilor de supraveghere sau de neexecutare a obligaţiilor impuse ori stabilite de lege, în caz de săvârşire a unei noi infracţiuni, precum şi în cazul în care nu îndeplineşte integral obligaţiile civile stabilite prin prezenta hotărâre.

În baza art. în baza art. 397 alin. (1), art. 19 și art. 25 C.proc.pen coroborate cu art. 1349 și art. 1357 C.civ., admite în parte acţiunea civilă formulată de părțile civile CTHL B.V. (titularul mărcii TH), P SE (titularul mărcii P), TP/LC L.p. (titularul mărcii PRL), LVM (titularul mărcii LV), BL (titularul mărcii B), PCD (titularul mărcii CD), C (titularul mărcii C), DOC (titularul mărcii UGG), toate reprezentate de Societatea Civilă de Avocaţi TT, cu sediul ales pentru comunicarea actelor în mun… și va obliga inculpata la plata către CTHL B.V. a sumei de 1.460 de euro (echivalentul în lei la data plății), către Compania P SE a sumei de 100 de euro (echivalentul în lei la data plății), către Compania TP/LC L.p. a sumei de 3.320 de euro (echivalentul în lei la data plății), către LVM a sumei de 2.900 de euro, către BL a sumei de 860 de euro (echivalentul în lei la data plății), la plata către PCD a sumei de 120 de euro (echivalentul în lei la data plății), la plata către C a sumei de 400 de euro (echivalentul în lei la data plății) și la plata către DOC a sumei de 3.200 de euro (echivalentul în lei la data plății), toate cu titlul de daune morale.

În temeiul art. 22 alin. (1) C.pr.pen., ia act că părțile civile Companiile M S.p.A. (titularul mărcii M), GG S.p.A. (titularul mărcii G) și A AG & AIM B.V. (titularul mărcii A) au renunţat la pretenţiile civile.

Ia act că persoanele vătămate Compania GA S.p.A.(titularul mărcilor AJ și EA), SC ZB SRL (titularul mărcii Z), Compania NI C.V. (titularul mărcii N) și Compania C&AS (titularul mărcii C) nu s-au constituit părți civile în cadrul procesului penal.

În baza art. 112 alin. (1) lit. b) C.pen, dispune confiscarea de la inculpata BIL a bunurilor folosite la săvârşirea infracţiunii, şi anume: 6 geci, 11 veste, 9 căciuli și 3 fulare purtând inscripția mărcii Moncler; 7 cămăși și 6 pulovere purtând inscripția mărcii Polo Ralph Lauren; 4 cămăși, 2 bluze, 1 pereche pantaloni, 13 perechi lenjerie intimă și 1 curea purtând inscripția mărcii Tommy Hilfiger; 1 pereche de pantaloni purtând inscripția mărcii Puma; 1 pereche de pantaloni blugi purtând inscripția mărcii Armani Jeans; 5 perechi lenjerie intimă, 2 cămași și 1 ceas purtând inscripția mărcii Emporio Armani; 4 treninguri și 1 pereche pantofi sport purtând inscripția mărcii Adidas; 1 eșarfă, 1 geantă, 1 ceas și 8 curele purtând inscripția mărcii Gucci; 11 eșarfe, 1 curea și 1 pereche de pijamale purtând inscripția mărcii Louis Vuitton; 1 eșarfă și 1 curea purtând inscripția mărcii Chanel; 3 eșarfe, 1 cămașă și 1 parfum purtând inscripția mărcii Burberry; 3 perechi pantaloni purtând inscripția mărcii Zara; 16 perechi încălțăminte purtând inscripția mărcii UGG; 1 pereche pantofi sport purtând inscripția mărcii Nike; 1 pereche pantofi sport purtând inscripția mărcii Converse; 1 parfum purtând inscripția mărcii Christian Dior, aflate la camera de corpuri delicte a I.P.J. Argeș, conform dovezii seria AG nr. … din 19.12.2018 (f.53-57).

În temeiul art. 274 alin. (1) C.pr.pen., obligă inculpata la plata sumei de 800 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat, din care suma de 400 de lei reprezintă cheltuieli judiciare stabilite pentru faza de urmărire penală.

Cu drept de apel, în termen de 10 zile de la comunicarea copiei hotărârii.

Pronunţată prin punerea hotărârii la dispoziția părților și a procurorului prin mijlocirea grefei instanței, astăzi, 05.01.2024”.

Știrea inițială, 31 mai 2022, ora 19:20

Lavina Ionela Bughiu, soția vicepreședintelui Consiliului Județean Argeș Adrian Bughiu, este inculpată într-un dosar înregistrat la Judecătoria Pitești, Secția penală.

Ea va fi judecată pentru „punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare”. Infracțiunea este pedepsită de lege cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Judecătorii vor hotărî dacă în magazinul pe care Lavinia Ionela Bughiu îl are în centrul Piteștiului au fost vândute produse contrafăcute.

Părți vătămate sunt următoarele firme: Guccio Gucci SPA, Converse & All Star, Nike Innovate CV, Zara București, Georgio Armani SPA, Adidas Ag & Adidas International Marketing BV și Moncler SPA.

S-au constituit părți civile în proces: Deckers Outdoor Corporation, Chanel, Parfumus Christian Dior, Burberry Limited, Louis Vuitton Malletier, The Polo/Lauren Company LP, Puma și Tommy Hilfiger Licensing BV.

(Sursă foto: Facebook)

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Justiție

2 Comentarii

 1. Silviu Fagarasu

  6-01-2024, 13:51 la 13:51

  Te doare mintea frateeee…!!!! O condamni pentru niște țoale amărâte iar HOȚII adevărați fură in țara asta milioane de euro…?! Râsul cu…lui… Doamne în ce țară de nebuni trăim… Păi pe mine m-au furat multinaționale astea cu mii de euro și justiția „o dă de gard…”

  Răspuns

 2. Dan Petrescu

  6-01-2024, 18:49 la 18:49

  Foarte bine a procedat justiția romana în acest caz, pentru ca legea trebuie respectata de către toți cetățenii acestri tari.
  Grav este ca aceasta individa certata cu legea este soția pervenitului care conduce acest județ alături de alți doi impostori , din care unul cercetat penal..
  Nu trebuie sa ne mai întrebam de ce județul Argeș arata deplorabil la multe capitole, ca explicații este clara acum.
  Acest județ a ajuns sa fie condus de o gașca infracțională de culoare roșie în frunte cu Nicolăescu de la Cj, Georgescu de la Mioveni, Bughiu de la Cj, și alți infractori…

  Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *