Update, ora 11:05

Prefectul județului Argeș, Radu Perianu, transmite: „În urma informațiilor Poliției Argeș, a fost dispusă o verificare la o locație din Leordeni unde exista suspiciunea că funcționează un azil fără forme legale. Controlul a fost făcut de comisia formată din mai multe instituții și s-a confirmat faptul că 16 bătrâni erau adăpostiți în imobilul descoperit de polițiști.

Clădirea are 4 camere și, conform AJPIS, nu are toate condițiile necesare îngrijirii persoanelor vârstnice. La acest moment nu are licență, însă proprietarul are depuse actele în acest sens.

Beneficiarii sunt toți din București, au vârste de peste 80 de ani și, cei mai mulți dintre ei, nu au familii care să îi preia. Administratorul i-a mutat în Argeș de la un azil din Ilfov și a susținut în timpul controlului că săptămâna viitoare îi va muta înapoi în locația ilfoveană, în care sunt îndeplinite condițiile”. 

Știrea inițială, ora 11:00

Polițiștii din Topoloveni s-au sesizat din oficiu cu privire la posibila desfășurare de activități de cazare și îngrijire de persoane vârstnice fără autorizație la un imobil din comuna Leordeni, făcând verificări împreună cu reprezentanți ai mai multor instituții.

„Cu ocazia verificărilor efectuate de polițiști, împreună cu reprezentanții AJPIS Argeș, ITM Argeș și DSP Argeș și pompieri argeșeni, au fost identificate, în 4 dintre încăperile imobilului în cauză, 16 persoane vârstnice.

Din primele verificări s-a stabilit că persoana care se ocupă de administrarea activității desfășurate în locația supusă controlului, respectiv un bărbat de 66 de ani, desfășoară activitatea în cadrul unei societăți cu sediul social la o altă adresă de pe raza localității Leordeni, iar agentul economic în cauză a avut anterior un punct de lucru pe raza județului Ilfov, care în prezent nu mai funcționează.

La acest moment se desfășoară verificări pentru stabilirea legalității funcționării centrului în locația verificată, urmând să fie dispuse măsurile legale care se impun, în raport de competențele ce revin fiecărei instituții cu atribuții de control.

Pentru asigurarea cadrului legal necesar verificărilor, în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de exercitarea fără drept a unei profesii sau activități pentru care legea cere autorizație ori exercitarea acestora în alte condiții decât cele legale, conform articolului 348 din Codul Penal”, informează Poliția Argeș.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *