Elena Liliana Murguleț (PNL) este acuzată că în perioada în care a condus Inspectoratul Școlar Argeș a amenințat directori de școli să se înscrie în Partidul Național Liberal. Acuzația a fost formulată astăzi de Cristian Gentea, primar al Piteștiului și președinte al PSD Pitești, într-o conferință de presă la Primărie.

„Eu nu comentez ce s-a întâmplat la alegerile de la PNL Pitești, este bucătăria lor, treaba lor, dar nici nu mă pot abține să nu spun nimic relativ la ce s-a întâmplat după alegeri. Mai ales la demiterea doamnei inspector general – așa cum declara ieri domnul Apostoliceanu (n.r. – Sorin Apostoliceanu) cel mai bun inspector școlar ever. Într-adevăr, dânsul poate spune așa ceva, fiindcă, fiind secretarul organizației PNL Pitești, cea mai mare realizare a doamnei a fost că l-a ajutat pe Apostoliceanu cu baza de date (n.r. – a PNL Pitești) ca să o extindă. A racolat membri de partid de la alte partide.

Nu avea nicio eficiență să iei niște profesori tineri, care abia au terminat facultatea, s-a gândit să ia directori de școli. V-am mai spus asta o dată, dar astăzi vă dau și nume. I-a amenințat. Spre exemplu, directorul de la școala 16, directorul de la LPS nu au fost impresionați de amenințările doamnei și, drept urmare, au și pierdut funcția.

Sunt, însă, și directori dintre cei care, dorindu-și foarte mult să rămână pe funcțiile respective, imediat au semnat acele adeziuni (n.r. – adeziuni la PNL). Cei doi directori care au venit ca doi pisoi la mine în birou ca să îmi spună că ei îmi jură credință toată viața, dar nu au ce face și că trebuie să semneze aceste adeziuni sunt Dinculescu de la școala „Mircea cel Bătrân” și Haiducu de la „Mihai Eminescu”. Bineînțeles că eu nu am nevoie de o asemenea fidelitate și i-am invitat să iasă afară (…). Deci, doamna inspector-șef cu asta s-a ocupat”, a afirmat Cristian Gentea.

Amintim că pe 5 iulie ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a demis-o pe Liliana Elena Murguleț din funcția de inspector școlar general al județului Argeș (aici subiectul pe larg).

Distribuie
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Politică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *