Mihai Coteț va contesta alegerile de astăzi din PNL Pitești. Coteț a făcut anunțul cu puțin timp în urmă: „Alegerile de astăzi de la PNL Pitești au fost o nouă mascaradă operată de președintele PNL Argeș, dl. Adrian Miuțescu, și dl. Gelu Tofan. Voi contesta alegerile, pentru că, în mod evident, acestea au fost fraudate. Eu trebuie să fac asta, oamenii care au fost azi alături de mine îmi cer să fac asta.

Cu ajutorul unei firme de pază, Gelu Tofan nu a permis accesul în sală a zeci de membri din baza de date, cu cotizația plătită. De asemenea, accesul presei a fost interzis, lucru fără precedent, chiar și la PSD!

Au votat oameni care nu au fost membri PNL la 31 decembrie 2020 și oameni care, probabil, sunt membri de câteva zile.

În schimb, nu li s-a permis unor membri vechi să voteze, deși s-au prezentat cu chitanțe care atestă plata cotizației, pe motiv că nu se găsesc pe convocatorul preparat la PNL Argeș. Pentru alții s-au făcut liste suplimentare, pentru aceștia din urmă… nu a mai fost loc. Între convocatorul furnizat de Secretariatul General și cel folosit azi de Miuțescu & Tofan sunt diferențe de sute de oameni: 1.433 vs. 1.183.

Pentru că nu a vrut să participe la acest surogat de alegeri, echipa mea nu și-a mai depus candidatura.

Organizației PNL Pitești i s-a furat încă o dată șansa de a deveni una respectabilă și credibilă, rămânând în continuare o anexă a PSD, fapt ce a îndepărtat liberalii și electoratul de organizația noastră.

Dar noi nu vom renunța! Această procedură va fi contestată. Am încredere în organismele interne, aceste alegeri vor fi invalidate. Stimați colegi liberali piteșteni, ne vom revedea în curând, la un nou vot pentru PNL Pitești!

Pentru că democrația nu strică, pentru că avem nevoie de alegeri corecte. Pentru că noi suntem membri ai Partidului Național Liberal!”.

Contestația va fi formulată pe adresa Comisiei de Onoare și Arbitraj a partidului, la București, care va decide în următoarele zile dacă alegerile de azi din PNL Pitești vor fi sau nu invalidate.

Interesant este că în PNL Argeș există un precedent în acest sens: în 2009, Adrian Miuțescu a pierdut în fața lui Ion Popa alegerile pentru postul de președinte al filialei liberale județene tocmai ca urmare a unei contestații, admise ca fondată de forul abilitat de la București al PNL. Adjudecate inițial de Miuțescu, alegerile au fost invalidate, reluate și câștigate de Popa.

Amintim că la alegerile interne de astăzi pentru funcția de președinte al PNL Pitești au candidat reformatorul Mihai Coteț (om de afaceri și consilier local) și Gelu Tofan (viceprimar al Piteștiului), politician apropiat de PSD. Tofan a câștigat (aici subiectul pe larg).

Distribuie
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Politică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *