Rețeaua de gaze naturale va fi extinsă în municipiul Câmpulung și în acest an. Anunțul îl face primarul USR Elena Lasconi. Vestea mult așteptată în Câmpulung este că, potrivit primarului, în cel mult trei ani aproape toți locuitorii municipiului vor avea conductă de gaze la poartă. Aceeași promisiune vizează și racordarea la rețelele de apă și canalizare. 

„Anul acesta continuăm extinderea rețelei de gaze naturale pe 44 de străzi din Câmpulung. Vorbesc despre o extindere de 33 de kilometri și 1.200 de branșamente. Pot spune că prin acest proiect vom acoperi aproape întreaga suprafață a orașului.

Anul acesta ni s-a aprobat suma de cinci milioane de lei prin programul „Anghel Saligny”.

Ce vreau să vă spun este că această extindere nu se face pocnind din degete. Durează procedura de achiziție și proiectarea, însă cu siguranță începem execuția anul acesta.

În acești trei ani am avut ca obiectiv extinderea rețelei de gaze și tocmai de aceea încă din prima zi ca primar am făcut apel la dumneavoastră să veniți la Primărie pentru a vă ajuta să depuneți documentele, atât pe platforma Distrigaz, cât și la noi, pentru proiectul de extindere pe 44 de străzi.

Rezultatul: peste 50 de kilometri de rețea nouă de gaz deja executată și finanțare pentru a începe de anul acesta extindere cu încă 33 de kilometri. Total: 83 de kilometri de rețea de gaze naturale, cu costuri zero de la bugetul local.

Ca să vă faceți o idee cam ce înseamnă asta, în 20 de ani s-a făcut extindere de doar cinci kilometri, pe banii câmpulungenilor”, spune primarul Câmpulungului.

Elena Lasconi afirmă că în cel mult trei ani aproape toți locuitorii municipiului Câmpulung vor avea conductă de gaze la poartă: „Cel mai important este că în doi, maximum trei ani, aproape toți câmpulungenii vor avea conducta de gaze la poartă, așa cum e normal. Prin proiectele depuse îmi doresc ca în aceeași perioadă de timp să se întâmple la fel și cu celelalte utilități: apă și canal. Așa va fi”.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Administrație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *