Dumitru Tudosoiu ar putea pierde funcția de consilier local în Pitești. Potrivit proiectului de lege a învățământului preuniversitar, postul de inspector școlar general va fi incompatibil cu mai multe funcții, printre care și aceea de consilier local. Incompatibilitatea îi vizează și pe inspectorii școlari generali adjuncți. 

În cazul în care proiectul va fi adoptat în forma inițiată de Ministerul Educației, inspectorul școlar general al județului Argeș, Dumitru Tudosoiu, va fi nevoit să renunțe la funcția de consilier local în municipiul Pitești (din partea PSD).

La fel ca și Cătălina Dumitrașcu, inspector școlar general adjunct, care, de asemenea, este și consilier local în Pitești (din partea PNL).

Potrivit proiectului, inspectorii școlari (generali și adjuncți) și directorii (generali și adjuncți) de școli nu vor mai putea avea funcții politice de conducere și nici să fie primari, viceprimari, consilieri județeni sau consilieri locali.

Ce prevede, mai exact, proiectul întocmit de Ministerul Educației: „funcţiile de conducere, de îndrumare şi control din învăţământul preuniversitar sunt incompatibile cu funcţia de preşedinte sau vicepreşedinte în cadrul unui partid politic, la nivel local, judeţean sau naţional, precum şi cu funcţiile de primar, viceprimar, consilier local, preşedinte sau vicepreşedinte de consiliu judeţean, consilier judeţean”.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Administrație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *