Update, 18 ianuarie 2023, ora 12:35

Proiectul de hotărâre a fost aprobat astăzi, cu unanimitate de voturi, de Consiliul Local Moșoaia. Autobuzele Publitrans vor circula și pe ruta Pitești-Moșoaia și retur, cel mai târziu începând din luna octombrie a acestui an.

Mihai Vătafu, consilier local USR, precizează: „A fost unanimitate în Consiliul Local. Până la sfârșitul anului 2023, vom avea autobuze Publitrans în Moșoaia. Le mulțumesc locuitorilor comunei pentru mobilizarea de care au dat dovadă! Este meritul lor”.

Știrea inițială, 13 ianuarie 2023, ora 15:00

Consilierii locali USR Moșoaia Mihai Vătafu și Liviu Adelin Ivan (foto principal) și consilierul PMP Flavius Baibaraca au depus astăzi un proiect de hotărâre pentru aderarea comunei la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Pitești. Inițiatorii cer ca autobuzele Publitrans să circule și pe traseul Pitești-Moșoaia și retur.

Mihai Vătafu, consilier local USR în Moșoaia, prezintă argumentele inițiatorilor:

-excedentul bugetar pe care îl are comuna: peste 6 milioane de lei în 2021 și peste 7 milioane de lei în 2022 (subvenția pentru transport costă 1,2-1,3 milioane de lei/an);  

-necesitatea de a rămâne conectați la zona metropolitană, care se conturează rapid;

-modificările legislative care permit mai multor unități teritorial-administrative să atragă fonduri și să deruleze proiecte în comun;

-necesitatea reală a unei mari părți a locuitorilor comunei Moșoaia;

-predictibilitatea transportului (orele la care ajunge autobuzul în stație);

-condițiile civilizate și sigure în care s-ar desfășura transportul în comun;

-perspectiva reală de diminuare semnificativă a costurilor în condițiile utilizării trasportului în comun de către cât mai mulți cetățeni;

-condiție esențială pentru dezvoltarea comunei (firme noi, construirea de locuințe, atragerea cadrelor medicale și învățământ etc.);

-vor fi deserviți mii de cetățeni.

Proiectul ar putea fi supus dezbaterii și votului în următoarea ședință în plen a Consiliului Local Moșoaia. „Acesta este primul pas pentru integrarea comunei Moșoaia în zona metropolitană de transport. Este esențial ca acest proiect să devină hotărâre a Consiliului Local Moșoaia pentru a se trece la ultima fază a procesului de aderare.

Sperăm că în următoarea ședință a Consiliului Local va avea loc votul. Cine este interesat poate participa la ședință sau o poate urmări live (dacă, totuși, aparatura deja cumpărată este și folosită). Vom anunța public rezultatul votului din CL, precum și cum a votat fiecare consilier trimis de dumneavoastră în Consiliul Local Moșoaia”, anunță Mihai Vătafu.

Amintim că de la 1 septembrie 2022 autobuzele Publitrans (societatea de transport public de călători a municipalității piteștene) efectuează curse și către comunele limitrofe Bradu, Bascov și Mărăcineni, iar de la 1 ianuarie 2023 și către comuna Oarja.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Administrație

Un comentariu

  1. Rizea Elena

    14-01-2023, 00:17 la 00:17

    Avem mare nevoie să băgați autobuze și pe ruta Pitești-Suseni. Suntem transportați în condiții forte rele și costurile sunt foarte mari.

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *