Update, ora 11:30

Crește bilanțul victimelor: încă o persoană a fost găsită decedată (carbonizată). Informația a fost confirmată de ministrul de Interne, Lucian Bode.

Știrea inițială, ora 7:30

Patru pacienți cu COVID-19 au murit într-un incendiu care s-a produs în această dimineață, în jurul orei 05:00, la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București. Trei dintre pacienții decedați au fost găsiți carbonizați.

Peste 50 de pacienți cu COVID-19 internați la „Matei Balș” au fost evacuați și transferați la alte spitale. Din informațiile primite de Ministerul Sănătății de la echipele de intervenție, au fost transferați către alte unități sanitare 53 de pacienți dintre cei 102 aflați în saloanele din Pavilionul 5 afectat de incendiu.

Unul dintre pacienții ajunși la Spitalul de Urgență Floreasca a avut nevoie de resuscitare și, între timp, a decedat (a patra victimă). Este vorba despre o femeie, în jurul vârstei de 80 de ani, care avea arsuri pe 20% din suprafața corpului.

Echipele medicale evaluează în prezent starea de sănătate atât a pacienților transferați, cât și a celor rămași în Institutul „Matei Balș”.

Aparținătorii pacienților de la INBI „Matei Balș” pot verifica situația despre relocarea pacienților evacuați în urma incendiului la două numere de telefon puse la dispoziție de Departametul pentru Situații de Urgență (DSU): 021.2069398 și 021.2648515.

Potrivit șefului Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, toți pacienții internați în pavilionul afectat de incendiu aveau/au forme medii sau severe de COVID-19 și erau conectați la oxigen.

Cauza incendiului încă nu este cunoscută. (Sursă foto: captură video Digi24)

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *