Pe pagina de Facebook a Filarmonicii Pitești veți putea vedea și audia în această săptămână nu unul, ci două concerte, ambele cu începere de la ora 19:00.

Primul este programat pentru joi, 22 aprilie: un concert susținut în Sala Simfonia de orchestra simfonică a instituției. Dirijor: Tiberiu-Dragoș Oprea. Soliști: flautistele Casandra Iamandi și Cristina Popescu, soprana Mădălina Stan, violoniștii Mădălin Sandu și Oliviu Constantinescu și oboistul Raymond Cinpoeșu.

În program: Antonio Vivaldi – Concertul pentru vioară și orchestră de coarde în Mi bemol, La tempesta di mare, Concertul pentru două flaute și orchestră în Do major, Concertul pentru corzi și cembalo în sol minor, Giovanni Battista Pergolesi – Salve Regina, J. S. Bach – Concertul pentru oboi, vioară și orchestră în do minor și Henry Purcell – Chaconne în sol minor. Cu excepția lucrării lui H. Purcell, care a mai fost cântată la Filarmonica Pitești, toate celelalte compoziții sunt în primă audiție locală.

Concert Trio Jazz&Pop Pitești

Vineri, 23 aprilie, va concerta Trio Jazz&Pop Pitești. Concertul va putea fi urmărit tot online, pe pagina de Facebook a Filarmonicii Pitești. Alături de grupul piteștean al Filarmonicii vor evolua, ca soliști, Maria Arsene (voce), Mădălin Sandu (vioară) și Ionuț Tolea (clarinet).

În program: Sting – Fragile, Stevie Wonder – Overjoyed, Isn’t she lovely, I wish și Sir Duke, Bobby Hebb – Sunny, Bert Kaempfert, Milt Gabler – L.o.v.e., Arthur Hamilton – Cry me a river, Duke Ellington, Irving Mills – It don’t mean a thing, Carlos Jobim – One note samba și Wave, Haroldo Lobo – Tristeza și Mautice White – September.

Maria Arsene a studiat percuție la Liceul de Arte „Dinu Lipatti” din Pitești și a absolvit secția de jazz a Universității Naționale de Muzică București, la momentul actual fiind studentă la master (clasa de jazz). A cântat la festivaluri din România, Olanda și Republica Modova, colaborând cu Mircea Tiberian, Ciprian Pop, Albert Tajti și Răzvan Cojanu. Concertează cu Jazzapella, primul grup de jazz acapella din țară. A colaborat cu grupul The Twisters și pianistul Mircea Tiberian în musicalul „Jazzy Tarot”. Este câștigătoarea a numeroase premii la festivalurile de gen.

Mădălin Sandu este concertmaestru al Filarmonicii Pitești încă de la înființarea instituției (2007) și, din acest an, are și atribuții de director artistic. A susținut ca solist concertist numeroase recitaluri şi concerte pe toate scenele muzicale ale ţării. A concertat şi în Italia, Germania, Elveţia, Franţa, Austria, Spania, Ungaria şi Republica Moldova. Este nu doar un violonist de talent, ci şi aranjor, orchestrator şi dirijor, iniţiator al multor proiecte spectaculoase.

Ionuț Tolea a absolvit Liceul de Arte „Dinu Lipatti” din Pitești și Universitatea Națională de Muzică București, Facultatea de muzică, specialitatea clarinet. Este profesor de clarinet la liceul absolvit și angajat al Filarmonicii Pitești.

Absolvent al Liceului de Arte „Dinu Lipatti” din Pitești și al Universității Naționale de Muzică București, Facultatea de Muzică, specialitatea contrabas, Alexandru Iordache este profesor de contrabas la liceul pe care l-a absolvit și angajat al Filarmoncii piteștene.

Student la master jazz/muzică ușoară la clasa profesorului Mircea Tiberian, pianistul Florin Pană a susținut numeroase concerte, cântând cu Filarmonica Pitești în mai multe proiecte muzicale.

Gabriel Barani este angajat al Filarmonicii Pitești și profesor de percuție al Liceului de Arte „Dinu Lipatti” din Pitești. A urmat cursurile Facultății de Muzică din Brașov și pe cele de masterat la Universitatea de Nord Colorado, SUA. Și-a continuat cariera artistică în muzica clasică, fiind membru în Orchestra Națională Radio, Orchestra Simfonică Dunshan (China), Orchestra Filarmonicii din Liban și Filarmonica Brașov și colaborând cu mai multe orchestre din țară și din străinătate.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Cultură

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *