Firma care va construi viitorul centru comercial din cartierul piteștean Tudor Vladimirescu (Argeș Mall), Prime Kapital Emerald SRL din București, a primit astăzi avizul Comisiei de circulație a municipalității în vederea autorizației de construire în zonă a unui pasaj rutier și pietonal peste calea ferată (strada Tudor Vladimirescu, nr. 113-115C).

Avizul obținut azi i-a fost cerut firmei ca parte a Certificatului de urbanism eliberat în februarie anul trecut.

Reamintim că, potrivit dezvoltatorului, Argeș Mall va fi o investiție de 80 de milioane de euro și va avea o suprafață comercială închiriabilă de 55.000 de mp.

Ar urma să includă, conform sursei citate, și un nou hipermarket Carrefour (10.000 de mp), o galerie comercială cu magazine de modă, restaurante, cafenele, spații de joacă, cinema (cu 8 săli de vizionare) și două blocuri turn de locuințe colective (fiecare cu un regim de înălțime de 2S+P+16 E).

Pe lângă centrul comercial, „Prime Capital va dezvolta din resurse exclusiv proprii o pasarelă auto-pietonală, o investiție de 6 milioane de euro, pe care o va transfera gratuit municipalității după finalizarea construcției. Este vorba despre o alternativă la trecerea căii ferate care separă în prezent pe cei 16.000 de locuitori din cartierul Tudor Vladimirescu de restul orașului”, anunța în 2019 Prime Kapital Emerald.

Amintim că în decembrie 2020 Primăria Pitești a concesionat dezvoltatorului Prime Kapital Emerald SRL din București terenul public din cartierul Tudor Vladimirescu pe care firma ar urma să construiască o pasarelă auto-pietonală, ca parte a proiectului Argeș Mall, pasarelă care va facilita accesul clienților către viitorul centru comercial (aici subiectul pe larg).

În urmă cu un an, primarul Cristian Gentea anunța că Prime Kapital Emerald SRL l-a informat că Argeș Mall ar urma să fie dat în folosință în toamna lui 2023. De asemenea, la timpul respectiv, dezvoltatorul i s-ar fi plâns primarului că în Pitești aparatul birocratic întârzie investiția (aici amănunte).

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.