Update, ora 18:20

Într-o conferință de presă, Dacian Cioloș a precizat că nu va candida la Congresul extraordinar al USR și că nu are în vedere refacerea proiectului politic PLUS.

Update, ora 16:10

Dacian Cioloș anunță că nu părăsește USR. „Din motivele pe care am avut ocazia să le expun în partid în aceste ultime zile, în urma votului de azi din Biroul Național asupra Programului meu ca Preşedinte, am decis să-mi depun mandatul de preşedinte al USR. Intenţionez să rămân în continuare în partid şi să susţin, ca membru, lucrurile care cred că ar trebui făcute.

Vă mulţumesc pentru felul în care am lucrat împreună, vă urez mult succes şi să ne vedem cu bine! Îi urez mult succes lui Cătălin Drulă pentru interimatul pe care-l va prelua”, transmite Dacian Cioloș într-un mesaj către membrii și simpatizanții partidului.

Știrea inițială, ora 15:55

Dacian Cioloș și-a anunțat astăzi demisia din funcția de președinte al USR. Demisia a fost anunțată în ședința conducerii centrale a partidului, după ce Biroul Național i-a respins proiectul de președinte, cu 14 voturi împotrivă și 11 pentru. Anterior ședinței de azi, Cioloş avertizase că își va depune mandatul de președinte dacă proiectul său nu primește susținere.

Șefia USR va fi preluată interimar, potrivit statutului, de către vicepreședintele cu cel mai mare număr de voturi, respectiv Cătălin Drulă, fost ministru al Transporturilor.

„Cătălin Drulă preia interimar conducerea, vicepeședintele cu cel mai mare număr de voturi la Congres. E un moment greu pentru partid. Am încredere în înțelepciunea colegilor mei. Important acum e înțelepciune de la toți colegii. Rămânem uniți și trebuie să ne regăsim suflul”, declară Ionuț Moșteanu, liderul deputaților USR și parlamentar de Argeș.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Politică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.