Persoanele sub 65 de ani care erau programate la prima doză de vaccin anti-COVID în perioada 30 ianuarie-11 februarie 2021 vor fi amânate, informează Comitetul Național de Coordonare a campaniei de vaccinare (CNCAV).

„CNCAV ia ca măsură de siguranță – pentru asigurarea administrării rapelului la persoanele cărora li s-a administrat doza 1 – reprogramarea, începând cu data de 30 ianuarie, pentru data de 16 februarie și ulterior, în ordinea planificării inițiale, a celor 66.884 de persoane sub 65 de ani care erau programate pentru administrarea dozei 1 între 30 ianuarie și 11 februarie.

Persoanele cu vârsta peste 65 de ani rămân la programarea inițială.

Totodată, se va continua vaccinarea persoanelor din centrele rezidențiale și medico-sociale, a persoanelor dializate, imobilizate sau nedeplasabile și a celor fără adăpost.

Fiecare persoană va fi înștiințată prin SMS cu privire la data și intervalul orar la care a fost reprogramată pentru vaccinare, va primi prin e-mail o nouă recipisă și va regăsi informațiile în secțiunea Programările mele din contul realizat în platforma de programare. Noile date vor fi comunicate și telefonic”.

Motivul: insuficiența dozelor de vaccin. Mai exact, „diminuarea cantităților de vaccin livrate anterior de BioNTech Pfizer, precum și lipsa predictibilității privind tranșele de vaccin livrate de compania Moderna pentru lunile februarie și martie. Această companie farmaceutică a anunțat astăzi livrarea la data de 5 februarie a 42.000 de doze (reducere de aproximativ 20%), însă a oferit asigurarea că numărul acestora va fi suplimentat ulterior”.

Amintim că recent a fost amânată și vaccinarea prioritară a cadrelor didactice. (Sursă foto: g4media)

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Sănătate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *