Cristian Gentea (PSD) a fost învestit cu puțin timp în urmă în funcția de primar al Piteștiului. Gentea a depus jurământul într-o ceremonie desfășurată în sala de spectacole a Filarmonicii piteștene.

Totodată, a fost constituit și noul Consiliu Local Pitești, rezultat în urma alegerilor din 27 septembrie 2020. Dintre cei 23 de consilieri, la ședință au fost prezenți fizic 19, iar unul (Virgil Dumitru Chivu, de la Alianța USR-PLUS) – prin skype. Acesta a depus jurământul on-line, fiind izolat la domiciliu după ce a fost diagnosticat cu COVID-19.

Ceremonia a avut loc în prezența prefectului județului Argeș, Emanuel Soare.

Amintim că învestirea noii administrații locale a municipiului Pitești a fost întârziată ca urmare a contestării în justiție a mandatului de consilier al lui Cornel Ionică (PSD) și, respectiv, al lui Dănuț Dinu (fost PMP). Vineri, Tribunalul Argeș a respins cele două contestații. Cei doi au rămas consilieri locali, iar ședința de învestire a putut fi convocată, potrivit legii, de prefect. Amănunte despre hotărârea Tribunalului Argeș, aici.

În prima sa ședință de la constituire (care se va desfășura la o dată care va fi stabilită), noii consilieri locali îi vor alege pe cei doi viitori viceprimari ai Piteștiului. Cel mai probabil, aceștia vor fi Gelu Tofan (PNL) și Mihai Mihăilescu (Alianța USR-PLUS).

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Administrație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *