Update, ora 23:35

„Vreau să le mulțumesc tuturor celor care au înțeles că nu e cazul să intre în panică, să stea la cozi la benzinării. În urmă cu câteva minute, în drumul spre casă, am trecut pe la mai multe benzinării pentru a vedea care e situația. Calmă. Am încredere că lucrurile s-au liniștit peste tot în țară. Repet, nu este cazul să stați la coadă. Să nu ne lăsăm angrenați în acțiuni de manipulare, care ne pot destabiliza”, a scris ministrul Energiei pe pagina sa de socializare, atașând și un colaj cu fotografii de la benzinării din București:

Update, ora 22:00

Ministrul Energiei, Virgil Popescu: „Fac un nou apel la calm: nu stați la cozi! Avem suficiente stocuri, deci NU există argumente pentru creșteri nejustificate și explozive ale prețurilor. Să nu ne lăsăm angrenați într-un război hibrid, mai ales în actualul context regional de securitate. Așa cum a anunțat și prim-ministrul Nicolae Ciucă, instituțiile abilitate vor demara acțiuni ample de control la benzinării, pentru că NU VOM PERMITE SPECULA! Să nu intrăm în jocul celor care doresc destabilizarea României!”.

Update, ora 21:00

Virgil Popescu: „Panica s-a creat pe fondul unor prețuri de la granița româno-ungară. Am văzut acel preț de 11 lei/litru de benzină nejustificat, iar în acest sens românii trebuie să știe că în țara vecină, în Ungaria, s-a pus un plafon pe prețul benzinei și motorinei, iar produsul a dispărut de pe piața vecină. Benzinăriile din Ungaria nu mai sunt deschise non-stop și astfel această situație a început să influențeze prețul la frontiera noastră, dar în benzinării independente. Deci, la graniță este o excepție și nu vorbim de lipsă de benzină și motorină.

De aceea fac apel la români să nu stea la coadă la benzinării, pentru că avem combustibilul necesar și nu la prețul dat ca exemplu”.

Update, ora 20:10

Unele stații de carburanți au speculat momentul (cererea mare) și au scumpit mult prețurile. Premierul Nicolae Ciucă a dispus controale.

„Nu există motive reale pentru creşteri accelerate de preţuri în România. Ţara noastră are stocuri suficiente de carburant. Prim-ministrul Nicolae Ciucă a dispus începerea de controale ample la staţiile de alimentare cu carburant. Guvernul României nu va permite niciun derapaj, nicio tentativă de speculă”, declară purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

Știrea inițială, ora 19:35

Începând din cursul după-amiezii, dar și la această oră a serii au fost și sunt cozi uriașe la stațiile de carburanți din Pitești. Cozile s-au format ca urmare a zvonului (răspândit pe rețelele de socializare) potrivit căruia la noapte ar urma o scumpire bruscă și semnificativă a prețurilor la benzină și motorină.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, are o primă reacție. Popescu spune că în România nu există nicio problemă cu aprovizionarea cu carburanți în benzinării. Problema reclamată de șoferi sunt, însă, prețurile.

„România nu are nicio problemă cu aprovizionarea cu carburanți în benzinării. Am avut astăzi întâlniri de lucru cu reprezentanții Rompetrol și ai OMV Petrom și am primit asigurări că există stocuri suficiente de produse petroliere și vor asigura livrările către clienți.

Totodată, vreau să le transmit românilor că nu trebuie să intre în panică și să stea la cozi. AVEM SUFICIENTE STOCURI!”, a scris ministrul Energiei, cu puțin timp în urmă, pe pagina lui de socializare.

Cozi mari la benzinării, din același motiv, sunt și în alte orașe din țară (aici amănunte).

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.