După tragedia de aseară din secția ATI a Spitalului Județean de Urgență din Piatra Neamț, autoritățile județene fac verificări în toate spitalele din Argeș.

Primii care vor trebui să raporteze situația sunt managerii spitalelor din județ. O vor face astăzi, către prefectul Emanuel Soare, cel care a dispus controale în secțiile ATI și în saloanele cu prize de oxigen.

Urmează ca, de mâine dimineață, echipe de la Direcția de Sănătate Publică, Inspecția de Prevenire din Inspectoratul pentru Situații de Urgență și ISCIR să desfășoare controale în toate secțiile de Anestezie-Terapie Intensivă ale spitalelor din Argeș.

Vor fi verificate funcționalitatea instalațiilor de semnalizare/avertizare în caz de incendiu; hidranții interiori/exteriori; instalațiile electrice și partea de evacuare în caz de incendiu (căi de evacuare și iluminatul căilor de evacuare în condițiile circuitului epidemiologic). De asemenea, autoritățile vor verifica dacă personalul medical este instruit în gestionarea situațiilor de urgență și în ceea ce privește procedurile de evacuare. (Foto: descriptiv. Sursă: Getty Images)

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Sănătate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *