Cu puțin timp în urmă, Colegiul Medicilor din România a dat publicității o scrisoare deschisă, în care cere clasei politice un angajament pentru sănătate:

„Infrastructură, infrastructură, infrastructură! Condiții de muncă sigure, condiții de muncă sigure, condiții de muncă sigure!

Am văzut cum Organizația Mondială a Sănătății a transmis în pandemie – testare, testare, testare!

Acum, după tragedia de la Spitalul Județean de Urgență din Piatra Neamț, considerăm că autoritățile, toată clasa politică trebuie să participe și să se implice în realizarea unui ANGAJAMENT pentru SĂNĂTATE, a unei strategii care să fie aplicată indiferent de cine este la guvernare, cu etape clare, evaluări periodice, astfel încât, cât mai repede, să avem o nouă infrastructură în sănătate – spitale noi. Pentru pacienți, pentru condiții de lucru decente și sigure pentru medicii și cadrele medicale, pentru România!

Să lăsăm promisiunile, HAIDEȚI SĂ FACEȚI, dvs. aveți deciziile, noi muncim, salvăm pacienții, dar așa NU se mai poate!

Nu avem destule paturi pentru marii arși, muncim în spitale vechi, facem sacrificii, dar STOP și hai să construim!

Nu s-a făcut de la Revoluție până acum, nu este bine, dar haideți măcar acum, după această tragedie, să facem lucruri gândite, organizate, planificate și urmărite astfel încât să nu se mai întâmple astfel de tragedii”, transmite Colegiul Medicilor din România. Scrisoarea este semnată de toți președinții filialelor din țară ale Colegiului, inclusiv de Valentin Bănică, președintele filialei Argeș.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Sănătate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *