Un incendiu a izbucnit în această seară, în jurul orei 18:30, în secția ATI (care are două saloane) a Spitalului Județean de Urgență din Piatra Neamț. Incendiul, care s-ar fi manifestat cu flacără, a izbucnit într-unul dintre cele două saloane, iar fumul degajat ar fi afectat și al doilea salon.

În urma incendiului, până la această oră au fost confirmate oficial 10 decese. Toate cele 10 persoane decedate erau pacienți cu COVID-19, intubați (8 erau internați în același salon, iar 2 – în salonul alăturat, aceștia din urmă murind în timpul transferului către UPU).

Medicul de gardă și alte 3 cadre medicale (un alt medic și două asistente) care au încercat să-i salveze pe pacienți au suferit arsuri. Potrivit conducerii spitalului, medicul de gardă are arsuri pe 40% din suprafața corpului și va fi transportat cu un avion militar la Spitalul Floreasca din București.

Alți 6 pacienți din secția ATI (din al doilea salon), tot cu COVID-19, au fost salvați și vor fi transportați la Iași.

Cauza incendiului urmează să fie stabilită (o primă ipoteză ar fi producerea unui scurtcircuit). Mai multe amănunte, în articolul publicat de ziarpiatraneamt.ro. (Sursă foto: ziarpiatraneamt.ro și Facebook Exploziv TV Neamț)

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *