După Paște, șoseaua de centură a municipiului Pitești va fi închisă circulației timp de un an și jumătate, anunță Adrian Bodoc, reprezentant al firmei italiene Webuild S.p.A, firmă care lucrează la tronsonul 5 Curtea de Argeș-Pitești al viitoarei autostrăzi Pitești-Sibiu.

Bodoc spune că măsura va fi luată pentru executarea nodului rutier de la Bascov și că traficul urmează să fie deviat pe o rută alternativă.

Anunțul a fost făcut într-un scurt film de prezentare a stadiului lucrărilor de pe tronsonul 5, film dat publicității de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

„Pe parcursul contractului avem și trei noduri rutiere: unul chiar aici, la kilometrul 92 – nodul rutier Curtea de Argeș, avem un nod rutier la Băiculești și mai este un nod rutier în partea de sfârșit a contractului, la Bascov.

Urmează ca după sărbătorile pascale să închidem circulația pe autostrada existentă, să o deviem pe o variantă alternativă, pentru a putea executa în totalitate lucrările aferente nodului Bascov.

Restricțiile vor dura circa un an și jumătate, timp în care dorim să găsim înțelegerea participanților la trafic”.

Pentru detalii cu privire la acest subiect am încercat să luăm legătura, astăzi, cu directorul general al CNAIR, Cristian Pistol, dar și cu reprezentantul Webuild, Adrian Bodoc. Până la publicarea știrii, cei doi nu a răspuns întrebărilor noastre, adresate în scris.

La sfârșitul anului trecut, Webuild a anunțat Primăria despre intenția de închidere a șoselei de centură și a cerut devierea traficului prin Pitești (traficul greu pe strada Depozitelor și circulația autoturismelor către bulevardul Nicolae Bălcescu spre Bascov). Primăria s-a opus atunci, argumentând că Piteștiul ar fi sufocat din punct de vedere al circulației rutiere și că, pe de altă parte, podul de pe Depozitelor este într-o stare avansată de degradare, trebuie reabilitat, și nu ar face față traficului greu pe o perioadă atât de lungă. Discuția a rămas atunci în coadă de pește.

Amănunte despre lucrările pe tronsonul 5 Curtea de Argeș-Pitești al viitoarei autostrăzi Pitești-Sibiu, AICI.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Știri

Un comentariu

  1. Popescu Ionuț

    26-03-2023, 14:29 la 14:29

    Să fie întrebat reprezentantul firmei italiene de ce așa mult timp se închide centura. Să spună italianul în cât timp a fost construit noul pod de la Genova și să explice de ce lor pentru o lucrare de racord le trebuie atâta timp. Cred că ne-au de prosti. Sa fiți convinși că prosti sunt cei care negociază, mai sunt și persoane care știu câte ceva despre execuție…

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *