Peste 800 de muncitori sunt mobilizați pe tronsonul 5 Curtea de Argeș-Pitești al viitoarei autostrăzi Pitești-Sibiu, potrivit Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Lucrările au fost realizate în proporție de 30%. Se lucrează la terasamente, structuri și la relocarea rețelelor de utilități. Până acum au fost forați, armați și betonați peste 80.000 de metri liniari de piloți.

„Avem vreme bună, avem forță de muncă și, cu siguranță, peste doi ani și câteva luni vom circula pe acest tronson de autostradă”, anunță Adrian Bodoc, reprezentant al firmei constructoare (Webuild S.p.A. – Italia).

Traseul acestei secțiuni – în lungime de 30,35 de km – începe în zona municipiului Curtea de Argeș, continuă paralel cu râul Argeș și se termină la actuala centură a municipiului Pitești. Tronsonul va fi între km 91+761 și 122+111 ai viitoarei autostrăzi.

Contractul încheiat între Webuild și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere prevede o perioadă de execuție de 48 de luni. Reamintim că ordinul de începere a lucrărilor a fost dat în septembrie 2021. Termenul de finalizare este anul 2025. Garanția lucrărilor: 120 de luni (10 ani).

Proiectul cuprinde:

-13 poduri;

-3 pasaje;

-1 viaduct;

-3 noduri rutiere – în Curtea de Argeș, Băiculești și Bascov;

-două spații de servicii, câte unul pe fiecare sens, care vor fi amenajate modern;

-două parcări de scurtă durată, de-o parte și de alta a drumului;

-două centre de coordonare și întreținere – în Bascov și Curtea de Argeș.

Valoarea contractului este de 1,710 miliarde de lei plus TVA.

Amintim că anul trecut Webuild S.p.A. a primit de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) un certificat negativ intermediar pentru întârzieri față de graficul de lucrări la tronsonul 5 (aici amănunte). (Sursă video: CNAIR)

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *