Vremea se schimbă radical începând de mâine. Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare prin care anunță intensificări ale vântului, precipitații moderate cantitativ, răcire accentuată – îngheț la sol și brumă. Informarea este pentru perioada 27 martie, ora 06:00-29 martie, ora 21:00.

Precipitațiile se vor extinde treptat dinspre vest și vor cuprinde cea mai mare parte a țării. Vor fi ploi, iar din a doua parte a nopții de luni spre marți (27/28 martie), îndeosebi în jumătatea de nord a României, se vor semnala precipitații mixte (măzăriche, lapoviță și ninsoare). La munte vor predomina ninsorile și local se va depune strat nou de zăpadă. Pe alocuri, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp.

Vântul se va intensifica treptat în toate regiunile, cu viteze în general de 45…65 km/h, iar în zona montană înaltă va sufla tare.

Marți și miercuri vremea va deveni rece pentru această dată în toată țara, inclusiv în județul Argeș, iar temperaturile minime vor fi preponderent negative și se va produce brumă sau îngheț la sol.

Notă: în sud-estul țării, în seara zilei de luni (27 martie) vor fi averse, descărcări electrice și posibil căderi de grindină.

Meteorologii au emis și un cod galben de intensificări ale vântului, care vizează și partea de nord, montană, a județului Argeș. Avertizarea va fi valabilă pe parcursul zilei de mâine, 27 martie, între orele 06:00-23:00.

În intervalul de timp menționat, local și temporar în Banat, în Crișana, vestul Transilvaniei, Dobrogea și în estul Munteniei vor fi intensificări ale vântului, cu viteze de peste 55…65 km/h.

În zona montană înaltă (în general la altitudini mai mari de 1.700 de metri), rafalele vor depăși 80…90 km/h, viscolind ninsoarea și determinând diminuarea semnificativă a vizibilității.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *