Filarmonica Pitești vă invită joi, 1 aprilie 2021, de la ora 19:00, la un concert simfonic on-line, care va putea fi urmărit pe pagina de Facebook a instituției. Orchestra simfonică a Filarmonicii va fi dirijată de Tiberiu-Dragoș Oprea, iar solist va fi violonistul Sebastian Tegzeșiu.

În program: Wolfgang Amadeus Mozart – Concertul nr. 1 pentru vioară și orchestră în Si bemol major și Felix Mendelssohn-Bartholdy – Simfonia nr. 3 în la minor op. 53, Scoțiana.

Absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, fost student al profesorilor Daniel Podlovsky, Ştefan Gheorghiu şi Gabriel Croitoru, violonistul Sebastian Tegzeşiu a cântat ca solist al filarmonicilor din Bucureşti, Sibiu, Constanţa, Oradea, Bacău, Timişoara, Cluj-Napoca și Braşov, dar şi al unor filarmonici din Germania şi Franţa. În afara României, a susţinut recitaluri camerale în Italia, Japonia, Franţa, Germania, Finlanda, Elveţia și China.

Și-a desăvârșit studiile muzicale la Akademia der Stadt din Basel (Elveția), cântând sub bagheta unor dirijori prestigioși: Dennis Russel Davis, Valery Gergiev, Mario Venzago, Horia Andreescu, Cristian Mandeal, Ovidiu Bălan și Ilarion Ionesu-Galați. Din 2008, este concertmaestru al Orchestrei simfonice din Basel. Laureat al multor competiţii naţionale şi internaţionale, a realizat numeroase înregistrări pentru posturile de radio şi televiziune.

Vă reamintim că, din 27 martie, pentru 14 zile, în Pitești sălile de concerte sunt închise. Hotărârea a fost luată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență ca urmare a creșterii în Pitești (localitate aflată în scenariul roșu din punct de vedere epidemiologic) a ratei de infectare cu SARS-CoV-2.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Cultură

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *