O spălătorie auto de pe varianta Prundu-Craiovei din Pitești avea un branșament necontorizat, prin care era fraudat consumul de apă. Ilegalitatea a fost depistată la sfârșitul săptămânii trecute de o echipă a Serviciului Control de la societatea Apă Canal 2.000 SA.

„Fiind întrunite elementele constitutive ale infracțiunii de furt de apă din sistemul public, la fața locului – la solicitarea SC Apă Canal – s-a prezentat un echipaj al Poliţiei Municipiului Piteşti, pentru aplicarea tuturor măsurilor legale prevăzute de Legea nr. 286/2009 privind Codul Penal.

Operatorul a calculat prejudiciul conform prevederilor legale în vigoare, iar agentul economic depistat cu branşament ilegal este obligat să achite şi contravaloarea lucrărilor de desfiinţare a acestui branşament.

Atragem atenţia că toţi utilizatorii care recurg la astfel de modalităţi de fraudare a consumului de apă trebuie să fie conştienţi de riscurile la care se expun, acestea fiind de natură materială, administrativă, contravenţională şi penală”, avertizează furnizorul de apă.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *