Filarmonica Pitești organizează de Zilele Piteștiului, joi, 20 mai, de la ora 19:00, în Sala Simfonia a Centrului Multifuncțional, un concert vocal-simfonic extraordinar aniversar cu ocazia împlinirii a 14 ani de la primul spectacol al instituției.

Alături de orchestra simfonică a Filarmonicii piteștene, dirijată de Tiberiu-Dragoș Oprea, vor evolua soliștii Diana Țugui (soprană) și Florin Estefan (bariton).

În program: Ch. Gounod – Muzică de balet și Aria bijuteriilor din opera Faust, V. di Chiara – La Spagnola, E. Grieg – Dans norvegian nr. 4, A. Buzzi-Peccia – Lolita, R. Leoncavallo – Aria Neddei, Intermezzo și Duet Nedda – Silvio din Paiațe, P.I. Ceaikovski – Selecțiuni din Lacul Lebedelor, L. Arditi – Il bacio, G. Rossini – Uvertura, Aria lui Figaro și Duet Rosina – Figaro din Bărbierul din Sevilla și C. Porumbescu – Rapsodia română.

Născută în Craiova, Diana Țugui (foto) a absolvit Universitatea de Muzică „George Enescu” din București. Doctorandă a Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, repertoriul său include interpretarea a mai bine de 20 de eroine, cea mai reprezentativă fiind Violeta din Traviata (peste 70 de reprezentații).

Artistă plurivalentă, a abordat cu success genul vocal-simfonic, opereta, liedul și musicalul. Solistă a Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, este laureată a numeroase concursuri. De neuitat sunt și interpretările sale din lucrări simfonice sau musicaluri alături de artiști consacrați, ca de plidă Tudor Gheorghe și Florin Piersic.

Biletele pot fi procurate de la casa de bilete a Filarmonicii Pitești. Prețul unui bilet este de 50, 40 sau 30 de lei, în funcție de categoria locului. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de reducerile aferente. La concert este permis accesul spectatorilor în limita a 50% din capacitatea sălii.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Cultură

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *