Filarmonica Pitești organizează joi, 28 martie, de la ora 19:00, la Centrul Multifuncțional, un concert simfonic special. Dirijor: Wooju Baik (Coreea de Sud). Soliști, la arciliuto, Olivia Iancu și Claudiu Lobonț.

În program:  W.A. Mozart – Uvertura Don Giovanni, J.S. Bach – Concertul în la minor, A. Vivaldi – Concertul în Sol major și R. Schumann – Simfonia a 4-a. Aranjamentele muzicale sunt semnate de Duo Iancu-Lobonț.

Woo Ju Baik a fondat „Universe Philharmonic Orchestra (UPO)”, o orchestră compusă din tineri muzicieni alături de care oferă publicului bucuria muzicii clasice. A fost invitat la Trevi (Italia) la ediția Festivalului „Federico Cesi”. Repertoriul său cuprinde o gamă variată, de la operă la simfonii. Este câștigătorul primului concurs internațional de dirijat din România.

Duo Iancu-Lobonț, format din chitariștii Olivia Iancu și Claudiu Lobonț, și-a început activitatea în anul în care cei doi au absolvit cursurile Universității Naționale de Muzică din București (2007). Un an mai târziu, muzicienii au început și studiul instrumentelor istorice (lăută, teorbă, arciliuto). Au concertat pe scene importante din țară și din străinătate la festivaluri de profil și au colaborat în numeroase proiecte legate de muzica veche cu orchestre și ansambluri camerale, atât cu chitarele, cât și cu instrumentele istorice.

Olivia Iancu este asistent universitar la Departamentul de Arte al Universității din Pitești, iar Claudiu Lobonț, profesor la Colegiul Național de Muzică „George Enescu” din București.

Cei doi cântă pe chitare cu 8 corzi și arciliuto cu 14 corzi.

Biletele pot fi achiziționate de la casieria instituției și de pe www.bilete.ro, prețul unuia fiind de 40 sau 30 de lei, în funcție de categoria locului. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de reducerile aferente.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Cultură

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *