Joi, 13 mai, de la ora 19:00, va fi concert cu public la Filarmonica Pitești, în limita a 50% din capacitatea sălii. Își vor da concursul orchestra simfonică a instituției, dirijată de Alexandru Iosub, și, ca soliști, violoncelistul Paul Oneci și violonista Simina Croitoru.

Concertul este organizat în memoria marelui compozitor francez Camille Saint-Saëns, la 100 de ani de la moartea acestuia. Programul: „Lebăda” pentru violoncel și orchestră, Concertul nr. 3 pentru vioară și orchestră în si minor și, în primă audiție locală, Simfonia nr. 2 în la minor.

Născut în Piatra Neamţ, dirijorul Alexandru Iosub (foto) profesează la Filarmonica „Oltenia” din Craiova. A dirijat peste 1.000 de spectacole lirice de operă, operetă, balet și concerte de gen și peste 500 de concerte simfonice, de muzică de cameră, educative sau de divertisment. A mai condus orchestra Filarmonicii Piteşti în stagiunile precedente.

Simina Croitoru a participat la turnee artistice, susţinând concerte televizate în Italia, Austria, Germania, Elveţia, Republica Cehă, Ungaria și Turcia. Şi-a perfecţionat studiile la Academia de Muzică „Franz Liszt” din Weimar. A mai fost prezentă alături de Filarmonica Piteşti în stagiunile trecute, bucurându-se de un real succes.

Născut în 1985 în București, Paul Oneci este absolvent al Univerității Naționale de Muzică, la clasa profesorului Aurel Niculescu. Laureat a numeroase concursuri naționale și internaționale, a susținut ca solist concerte în Europa și Asia, dar și recitaluri camerale. A primit din partea Colegiului Pro – o academie pentru tinerii superdotați – Diploma de Excelență în Muzică Clasică. Este de la înființare, din 2007, angajat al Filarmonicii Pitești, iar din 2015 este și profesor de violoncel la Liceul „Dinu Lipatti” din Pitești.

Biletele pot fi procurate de la casa de bilete a Filarmonicii Pitești. Prețul unui bilet este de 40, 30 sau 20 de lei, în funcție de categoria locului. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de reducerile aferente.

Distribuie
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Cultură

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *