150 de alergători din întreaga țară vor participa duminică, 16 mai, la „Pitești Half Marathon”. Competiția va include un semimaraton (21 de kilometri), cros (10 kilometri) și o cursă populară (5 kilometri).

Startul și finișul competiției vor fi în Piața Primăriei Pitești. Semimaratonul va începe la ora 09:00, proba de cros la 09:40, iar cursa populară – la ora 10:10.

Competitorii vor alerga pe următorul traseu: Piața Primăriei – strada Victoriei (către Prefectură) – strada Teiuleanu – bulevardul I.C. Brătianu – Calea București (până în zona Ramada) și retur (4 ture la semimaraton, două ture la cros și o tură la cursa populară).

La finalul competiției, vor fi oferite medalii și premii din partea sponsorilor.

Ca urmare a pandemiei, starea de sănătate a fiecărui participant va fi monitorizată la intrarea în zona de concurs. De asemenea, concurenții vor lua startul la un interval de 10 secunde unul față de celălalt. De altfel, tot pandemia este motivul pentru care în acest an numărul concurenților a fost limitat la 150 (prima ediție a „Pitești Half Marathon” a avut loc acum doi ani), iar înscrierile s-au făcut exclusiv online.

„Pitești Triathlon Team promovează sportul în aer liber – în special alergarea pe șosea – și dorim ca Piteștiul să fie nu doar un oraș al florilor, ci și un oraș al oamenilor care iubesc alergarea. Cu toate că municipiul Pitești nu are o tradiție în alergarea pe șosea, dorim, prin ceea ce facem, să construim această tradiție. Vrem să punem Piteștiul pe harta selectă a celor care organizează și promovează acest gen de competiții. Le mulțumim tuturor alergătorilor, tuturor celor care s-au implicat alături de noi în punerea în practică a acestui vis”, transmite organizatorul evenimentului, Pitești Triathlon Team.

Competiția este organizată împreună cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Argeș și cu suportul Primăriei Pitești. Lista participanților, AICI.

Distribuie
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  • Străzi închise duminică în centrul Piteștiului

    150 de alergători din întreaga țară vor participa duminică, 16 mai, la „Pitești Half Marat…
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Sport

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *