ANAF, prin Administrația Județeană a Finanțelor Publice Argeș, informează că la această oră nu mai puțin de 910 dintre cei 1.718 operatori economici cu capital majoritar de stat au obligații fiscale restante.

„Un număr de 910 înregistrează obligaţii fiscale restante în sumă de 19,8 mld. lei, din care 13,5 mld.lei (68,11%) reprezintă arierate asupra cărora nu se poate acţiona prin  măsuri de executare silită, deoarece se află sub incidența unor prevederi legale care suspendă aplicarea Codului de Procedură Fiscală (spre exemplu, Legea insolvenței, hotărâri judecătorești, proceduri de administrare specială etc.)”, precizează ANAF.

Primii 3 contribuabili cu cele mai mari arierate sunt:

-Compania Națională a Huilei S.A. (cu arierate fiscale de 5,2 mld. lei, aflată în insolvență din data de 28.04.2015);

-CFR Marfă S.A. (cu arierate fiscale de 2,2 mld. lei);

-Societatea Complexul Energetic Hunedoara S.A. (cu arierate fiscale de 1,8 mld. lei, aflată în insolvență din data de 14.11.2019).

„Cele 3 companii cumulează 9,2 mld. lei arierate fiscale (aproape jumătate din totalul general de 19,8 mld. lei), însă importanța economico-socială la nivel național a funcționării acestora este evidentă”, potrivit ANAF. (Sursă foto: economica.net)

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
 • Protest la ANAF Pitești

  Zeci de angajați ai Administrației Județene a Finanțelor Publice Argeș au oprit în această…
 • ANAF, atenționare importantă

  O nouă campanie de mesaje false în numele ANAF, prin care se solicită achitarea unor sume …
 • Premieră la ANAF

  ANAF anunță că publică pe portalul său prima listă a contribuabililor persoane juridice ca…
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Economie

Un comentariu

 1. Beeze

  7-09-2023, 09:33 la 09:33

  Acest raport al ANAF arata problemele din domeniul fiscal existente in economia romaneasca, iar informatiile transmit posibilitatea de a lua masuri adecvate pentru a restabili echilibrul in acest sector. Consider ca organizatiile si autoritatile statului ar trebui sa se concentreze pe solutii durabile, durabile si pozitive pentru a face fata obligatiilor fiscale restante si pentru a asigura un mediu fiscal echitabil pentru toti.

  Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *