Comercianții din bazarul „Gheorghe Lazăr” și de pe Aleea Crinului din Pitești care ocupă cu diverse produse domeniul public din fața gheretelor/tarabelor lor fără a avea acord în acest sens de la Primărie au fost somați de polițiștii locali. Polițiștii locali de la Compartimentul Activități Comerciale le-au cerut să nu mai expună marfa în afara spațiilor pentru care dețin autorizație.

Dacă la controalele viitoare vor constata că măsura cerută nu a fost respectată, polițiștii vor da amenzi. „Au început verificările cu privire la ocuparea domeniului public în fața unității în zonele Bazar Gheorghe Lazăr și Aleea Crinului. Nerespectarea prevederilor legale și ocuparea domeniului public fără a deține acordul administrației publice locale constituie contravenție, conform H.C.L. nr.197/2017, și se sancționează cu amendă cuprinsă între 1.500 și 2.500 de lei”, avertizează purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Pitești, Bogdan Aristănțoiu.

Potrivit sursei citate, în aceste zile 25 de agenți economici, producători agricoli și comercianți ambulanți din zona bazarului „Gheorghe Lazăr” din piața Ceair și de pe străzile adiacente au fost controlați. Patru comercianți ambulanți au primit amenzi însumând 1.400 de lei, pentru că vindeau fără să aibă documente legale și în locuri neautorizate.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *