Update, ora 14:00

Poliția Argeș revine asupra informației inițiale pe care a furnizat-o cu privire la vârsta șoferului autoturismului și face o rectificare: acesta are nu 19, ci 21 de ani, așa cum a anunțat de la bun început ISU Argeș.

Update, ora 09:30

Circulația în zonă a fost reluată în condiții normale, anunță Poliția. Valorile de trafic sunt ridicate pe sensul de mers către Pitești.

Update, ora 08:50 

Victima avea 47 de ani și era din Pitești. Era pe bancheta din spate a autoturismului, un autoturism condus de un tânăr, tot din Pitești. Acesta din urmă a suferit leziuni ușoare (un traumatism cranio-facial minor și escoriații). Mașina la volanul căreia se afla era folosită pentru activitate în regim de ride sharing Bolt, nefiind inscripționată ca atare.

Poliția Argeș transmite: “Din verificările preliminare efectuate de polițiștii Biroului Rutier Pitești a rezultat că un tânăr de 19 ani din Pitești care conducea un autoturism pe DN 65B, din direcția Autostrada A1 spre Pitești, efectuând transport de persoane, în împrejurări care vor fi stabilite din cercetări, în condițiile schimbării direcției de deplasare prin viraj la stânga spre Drumul 23 din comuna Bradu, a intrat în coliziune cu un ansamblu rutier-TIR, condus din direcția Pitești spre Autostrada A1 de un bărbat de 49 de ani din comuna Breasta, județul Dolj.

Din păcate, în urma evenimentului rutier a rezultat decesul pasagerului spate din autoturism, un bărbat de 47 de ani din Pitești. De asemenea, conducătorul autoturismului a suferit leziuni.

Ambii conducători au fost testați cu aparatul etilotest, rezultând că nu au consumat alcool.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform articolului 192 din Codul Penal (n.r. – ucidere din culpă), iar verificările continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care evenimentul rutier a avut loc”.

Șoferul autoturismului ar fi virat la stânga fără să se asigure, neacordând prioritate de trecere conducătorului TIR-ului. Acesta din urmă nu a putut evita impactul, TIR-ul lovind autoturismul în partea lateral dreapta.

Update, ora 07:50

Potrivit primelor informații, conducătorul autoturismului, la pătrunderea în intersecție, a intrat în coliziune frontală cu TIR-ul. Vom reveni cu detalii.

Update, ora 07:35

Bărbatul aflat în stop cardio-respirator era pasager în autoturism. Nu a răspuns manevrelor de resuscitare și a fost declarat decedat. “Celălalt bărbat este șoferul autoturismului și este în vârstă de 21 de ani. Acesta a fost preluat de unul dintre echipajele SMURD și este transportat la spital”, ne informează ISU Argeș.

Știrea inițială, ora 06:55

Un grav accident de circulație s-a produs cu puțin timp în urmă pe DN 65B la ieșirea din Pitești, pe raza comunei Bradu, în zona Metro. În accident au fost implicate un autoturism și un TIR.

Doi bărbați au fost răniți în urma accidentului. Unul dintre ei a fost descarcerat de pompieri și se află, din păcate, în stop cardio-respirator. Celălalt bărbat are leziuni pe față.

La fața locului intervin pompierii și două echipaje SMURD.

Traficul în zonă este îngreunat (afectat parțial de autovehiculele implicate și de scurgeri de combustibil pe partea carosabilă). Circulația se desfășoară pe un singur fir, alternativ, prin dirijarea de către polițiștii rutieri, valorile de trafic fiind în creștere. Vom reveni cu amănunte.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *