Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Argeş a decis astăzi măsuri suplimentare pentru magazinele de tip discount și de proximitate, supermarketuri și hipermarketuri pentru limitarea aglomerației în contextul pandemiei.

Noile reguli vor intra în vigoare luni, 7 decembrie 2020, pentru o perioadă de 14 zile, în toate localitățile din Argeș. Potrivit CJSU, măsurile sunt următoarele:

-se limitează numărul de persoane în incinta magazinelor de tip discount și de proximitate, în supermarketuri și hipermarketuri astfel încât să se asigure, în medie, 8 mp/persoană prin raportare la maximum 30% din suprafața liberă a spațiului comercial (adică suprafață utilizabilă de către clienți și neacoperită de rafturi, vitrine sau alte elemente de mobilier), precum și o distanță minimă de 2 m între persoane în zona caselor de marcat;
-acolo unde sunt disponibile cărucioare și/sau coșuri de cumpărături cu roți, se va renunța la folosirea coșurilor de mână. În același timp, numărul cărucioarelor/coșurilor cu roți disponibile pentru clienți va fi limitat astfel încât să se asigure, în medie, 8 mp/persoană prin raportare la maximum 30% din suprafața liberă a spațiului comercial și o distanță minimă de 2 m între persoane în zona caselor de marcat.

Amintim că pe 26 noiembrie prefectul Emanuel Soare s-a întâlnit cu reprezentanți ai hipermarketurilor, supermarketurilor și ai marilor centre comerciale din Argeș. La timpul respectiv, părțile au convenit asupra unor propuneri pentru limitarea aglomerației (aici subiectul pe larg). Considerând că lanțurile de magazine nu au respectat înțelegerea, Soare a hotărât să le impună reguli obligatorii prin hotărârea luată azi de CJSU.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Sănătate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *