Chiar dacă este prematur (partidele de centru-dreapta sunt încă departe de a fi bătut palma pentru formarea unui nou guvern), în condițiile în care în mediile politice și de presă locale subiectul este deja dezbătut, l-am întrebat pe liderul USR Argeș, deputatul Ionuț Moșteanu, dacă Alianța USR PLUS va cere funcția de prefect al județului într-o foarte probabilă viitoare guvernare de centru-dreapta.

Știu că poate este prea devreme să vă întreb, dar o fac având în vedere că zvonuri în acest sens circulă deja în Pitești: Într-o foarte probabilă viitoare guvernare PNL – USR PLUS – UDMR, Alianța USR PLUS va negocia cu partenerii săi preluarea funcției de prefect al județului Argeș și/sau a unei funcții de subprefect? Dacă da, aveți în USR PLUS Argeș persoane care să întrunească condițiile legale pentru a ocupa această sau aceste funcții? – sunt întrebările pe care Pitești 24 i le-a adresat lui Ionuț Moșteanu.

Acesta a evitat un răspuns ferm: „Nu am ajuns încă la discuțiile acestea. Vrem să facem o coaliție care să funcționeze. Asta înseamnă echilibru și o reprezentare corectă”. Atât ne-a răspuns, atât vă aducem la cunoștință.

În mediile politice și de presă din Pitești se vehiculează scenariul potrivit căruia la viitoarele negocieri dintre partidele de centru-dreapta pentru împărțirea funcțiilor guvernamentale din țară USR PLUS ar urma să ceară și să obțină funcția de prefect al județului Argeș.

Emanuel Soare, actualul prefect, susținut de PNL, ar urma să fie sacrificat pe masa negocierilor din două motive principale. 1.Conform tradiționalului algoritm al coalițiilor pentru împărțirea posturilor, USR PLUS va obține câteva funcții de prefect, și ar urma să le obțină în acele județe în care PNL a avut rezultate slabe la alegerile parlamentare din 6 decembrie. Argeșul se numără printre ele. 2.Declarația halucinantă din ziua alegerilor a prefectului Soare, declarație care nu le-a picat bine decidenților politici de la București (despre ce declarație este vorba vă reamintim aici). (Sursă foto: Facebook)

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Politică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *