Piteștenii au reclamat în repetate rânduri, pe bună dreptate, prețul piperat al noilor stații de autobuz (o medie de 41.000 de euro stația) și faptul că băncile din stații (realizate din profile metalice galvanizate) sunt neutilizabile când plouă sau ninge sau când afară este foarte cald.

Dacă în privința prețului nu mai este nimic de făcut, în ceea ce privește băncile primarul Cristian Gentea susține că s-a găsit o soluție: „Am văzut problema cu aceste bănci, care nemulțumesc pe mulți. Am chemat constructorul. Așteptăm trei soluții pe care le propune, pentru a placa cu lemn. Eu le-aș fi văzut încastrate, dar acum nu se mai poate face. Dar, în orice caz, și această problemă o vom rezolva.

Stațiile acestea de autobuz sunt identice cu cele de la Cluj. Mai mult decât atât, aceeași firmă, firma din Brașov cu care avem noi contract (n.r. – SC C.S.V. Infratech SRL), a lucrat în 2012 în Cluj. Am văzut că domnul primar Boc chiar a făcut o modernizare a lor în anul 2020 și a făcut exact același lucru: placaj cu lemn pe bănci”.

Pe de altă parte, reamintim, în decembrie anul trecut primarul a spus că acolo unde stațiile sunt prost dimensionate (o altă problemă reclamată de piteșteni) vor fi făcute ulterior ajustări cu bani de la bugetul local: „Acolo unde nu este bine, unde noi, cu toții, constatăm că e nevoie de mai mult, vom face restul pe bani de la bugetul local”.

Lucrările la noile stații Publitrans, realizate cu finanțare europeană, sunt executate de SC C.S.V. Infratech SRL (lider) și SC Europpan Prod SA (asociat), cu terți susținători SC Euromateria SRL și SC Globexterra SRL și subcontractanți SC Mondo Com SRL, SC Sigma Mobility Engineering SRL și SC Smart Services CNS SRL. Costul total, potrivit Primăriei Pitești, este de 20.216.633,92 de lei, pentru 99 de stații.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Administrație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *