Noile stații de autobuz din Pitești (99 la număr) nu vor fi gata în acest an, în ciuda promisiunii ferme pe care primarul Cristian Gentea (PSD) a făcut-o în luna iulie. Gentea garanta atunci că lucrările vor fi finalizate până la sfârșitul anului 2023.

„Aceste stații nu sunt gata în momentul de față. Termenul este 30.06.2024. Eu am tras de ei, mi-am dorit foarte mult să terminăm până la sfârșitul anului”, a afirmat astăzi primarul într-o conferință de presă.

Ce promisiune făcea același Cristian Gentea în iulie: „Termenul de finalizare este primăvara anului viitor, însă, cu siguranță, așa ne-am înțeles, stațiile vor fi gata în acest an, toate, și eu sper ca la sfârșit lumea să fie mulțumită”.

Gentea spune că urmează ca stațiile să fie dotate cu panouri laterale pentru informarea călătorilor, punct de acces usb, benzi tactile pentru persoanele cu dizabilități și camere video.

Cât despre prețul exorbitant al noilor stații (în medie, 41.000 de euro bucata), Cristian Gentea arată cu degetul către precedenta administrație pesedistă, în timpul căreia au fost perfectate proiectul și devizul: „Cei care strigă că stațiile sunt scumpe sunt cei care au semnat contractul”. Mai exact, fără a da nume, arată cu degetul către Sorin Apostoliceanu, acum consilier local PNL, care în perioada în care era viceprimar din partea PSD ar fi semnat devizul lucrărilor. Precizarea a fost făcută, în aceeași conferință de presă, de viceprimarul Gelu Tofan: „Noi am preluat un proiect care avea viza domnului Apostoliceanu, din 2019”.

Contractul a fost semnat, totuși, de actuala administrație, în iulie 2022. Potrivit unei informări de atunci a Primăriei Pitești, valoarea contractului este de 20.216.633,92 de lei inclusiv TVA. Durata: 21 de luni, dintre care 3 luni pentru întocmirea proiectului tehnic și detalii de execuție și 18 luni pentru execuția lucrărilor.

Lucrările, realizate cu finanțare europeană, sunt executate, conform sursei citate, de SC C.S.V. Infratech SRL (lider) și SC Europpan Prod SA (asociat), cu terți susținători SC Euromateria SRL și SC Globexterra SRL și subcontractanți SC Mondo Com SRL, SC Sigma Mobility Engineering SRL și SC Smart Services CNS SRL.

Pe de altă parte, în conferința de presă de astăzi, primarul a mai spus că acolo unde stațiile sunt prost dimensionate, vor fi făcute ulterior ajustări cu bani de la bugetul local: „Acolo unde nu este bine, unde noi, cu toții, constatăm că e nevoie de mai mult, vom face restul pe bani de la bugetul local”.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Administrație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *