În Pitești costul energiei termice furnizate populației în sistem centralizat nu se va modifica în anul 2024 față de 2023, a anunțat Primăria cu puțin timp în urmă.

„Prețul local de facturare a energiei termice furnizate populației din municipiul Pitești cu exprimarea energiei termice facturate în MWh (megawatt oră) nu influențează creșterea costurilor pentru utilizatori în anul 2024.

De la data intrării în vigoare a noii Metodologii de ajustare și modificare a prețurilor și tarifelor aferente activităților de producere, transport, distribuție și furnizare a energiei termice din cadrul serviciului public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat, prețurile și tarifele energiei termice se vor exprima în MWh.

Prin urmare, actualul preț local de facturare a energiei termice către populație exprimat în noile unități de măsură va fi de 325,65 de lei/MWh (fără TVA), valoarea rezultând din prețul de 378,73 de lei/Gcal (fără TVA) – aprobată prin HCL Pitești nr. 643/21.12.2023 – împărțită la factorul de 1,163.

Astfel, prin implementarea unității de măsură MWh suma plătită pentru aceeași cantitate de energie termică furnizată rămâne neschimbată”, potrivit Primăriei Pitești.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Administrație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *