Va fi organizată o nouă licitație pentru vânzarea Platformei Petrochimice Bradu de lângă Pitești (care este în proprietatea combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea). La licitațiile succesive organizate pe parcursul anului trecut nu a fost prezentată nicio ofertă de cumpărare.

Noua licitație va avea loc pe 15 februarie 2024, în București, în organizarea BDO Business Restructuring S.P.R.L. și RomInsolv S.P.R.L. (ambele din Capitală), care sunt lichidatorii judiciari ai societății debitoare Oltchim S.A. Anunțul a fost făcut de lichidatorii judiciari.

Prețul de pornire al ședinței de licitație de luna viitoare este de 172.518.194 de lei plus TVA. Asta în condițiile în care prețul de la prima licitație, organizată în februarie 2023, a fost de 244.870.736 de lei plus TVA. Cu fiecare licitație eșuată, prețul de pornire a tot scăzut.

Potrivit lichidatorilor judiciari, pachetul scos la vânzare conține următoarele:

-bunuri imobile, respectiv terenuri intravilane în suprafață totală de 1.650.065 de mp și construcțiile edificate pe acestea;

-investițiile în curs de execuție;

-construcții speciale;

-bunuri mobile, constând în principal din utilaje, echipamente, tehnologii și obiecte de inventar;

-drepturile de proprietate intelectuală și autorizații;

-dreptul Oltchim rezultat din antecontractul de vânzare – cumpărare de teren și clădiri ale OMV Petrom. (Foto: Arhivă – descriptiv)

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Economie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *