Societatea de salubritate a municipalității Pitești va desfășura în perioada 12-14 mai 2021 o campanie de colectare a deșeurilor reciclabile din sticlă.

De la abonații care locuiesc la casă deșeurile din sticlă vor fi colectate pe 12 și 13 mai, în baza unei înscrieri/solicitări din partea acestora. Solicitările vor fi făcute până pe 11 mai la dispeceratul societății, la numărul de telefon 0248/636.535. Piteștenii care vor face solicitarea vor depune deșeurile din sticlă în fața gospodăriei în ziua comunicată de dispecerul care va prelua comanda, iar deșeurile vor fi ridicate în ziua stabilită, începând de la ora 08:00.

Abonații-persoane fizice care locuiesc la bloc vor depune deșeurile din sticlă în containerele special puse la dispoziție, pe 14 mai, între orele 08:00 și 15:00, la următoarele puncte de colectare:

  • Găvana II – bl. D12-B21 Autobuze;
  • Găvana III – bl. A8-A10;
  • Trivale – bl. 71;
  • Banat I – bl. A4 Vile;
  • Prundu – bl. B26 Biserică;
  • Popa Șapcă-Expo Parc – bl. 8-9 PT;
  • Craiovei – Negoiu.

Exemple de deșeuri din sticlă, albă sau colorată, care pot fi predate pentru colectare:

-ambalaje din sticlă, de diferite culori, provenite de la băuturi;

-borcane din sticlă (fără capac);

-ambalaje din sticlă de la produsele cosmetice;

-sticle.

NU se depozitează și NU vor fi colectate:

-oglinzi;

-geamuri;

-produse din porțelan;

-ceramică;

-becuri, neoane.

Ambalajele din sticlă trebuie să fie golite și clătite, pentru a îndepărta resturile de conținut (resturi alimentare, ulei, grăsimi). Deșeurile reciclabile din sticlă trebuie să fie separate de alte materiale în adaos (capace din plastic, metal).

„Deșeurile reciclabile din sticlă pot fi aduse și în punctul verde de colectare din strada Dârzu, nr. 12C, de luni până vineri, în intervalul orar 08:00-15:00”, precizează societatea de salubritate. 

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *