Sâmbătă, 31 octombrie 2020, de la ora 18:00, la Cinematograful de artă „București” va fi proiectat filmul „Burning” („În flăcări”), cu Ah In Yoo, Steven Yeun și Jong-seo Jeon în rolurile principale, în regia lui Chang-dong Lee.

Filmul a fost propunerea Coreei de Sud la Premiile Oscar în 2019, iar pentru Cinematograful „București” are o semnificație aparte, făcând parte din seria filmelor premiate la Cannes care au fost și sunt difuzate de cinematograful piteștean manageriat de Jean Dumitrașcu.

Inspirat din povestirea „Arderea hambarelor” de Haruki Murakami, parte din volumul „Elefantul a dispărut”, „Burning” este un thriller psihologic cu accente romantice în care un scriitor aspirant și un tip bogat devin rivali pentru dragostea aceleiași fete.

Prețul unui bilet este de 8 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.

Duminică, 1 noiembrie, tot de la ora 18:00, Cinematograful „București” vă invită să vizionați filmul românesc „Zaveraʼ”. Regia îi aparține lui Andrei Gruzsniczki, în rolurile principale jucând Dorian Boguță, Ioana Flora, Șerban Pavlu și Medeea Marinescu.

Ștefan, un bărbat de vârstă mijlocie, conduce o firmă de construcții împreună cu prietenul lui de-o viață, Nic. După moartea suspectă a lui Nic, sub presiunea preluării afacerii, Ștefan are o criză existențială. În următoarele șase zile de la moartea lui Nic, Ștefan descoperă treptat minciuni și mici compromisuri legate de Nic, pe care trebuie să le confrunte pentru a se acomoda cu noua lui viață.

Prețul unui bilet la acest film este de 6 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.

Pe durata filmelor, spectatorii vor purta obligatoriu mască de protecție.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *