Astăzi va fi deschisă așa-numita „capsulă a timpului”, îngropată în urmă cu 10 ani în zona statuii lui Mircea cel Bătrân (foto) din Piața Primăriei Pitești.

Momentul este ușor penibil, cu atât mai mult cu cât primarul din aceea perioadă, care a avut ideea, Tudor Pendiuc, se află în închisoare pentru corupție.

În așa-zisa „capsulă a timpului” sunt fotografii ale Piteștiului din anul 2014 și ale fabricii de mezeluri Caroli Foods (sponsorul inițiativei de atunci), precum și o scrisoare semnată de Pendiuc și reprezentanții fabricii, prin care aceștia își luau angajamentul să contribuie peste ani la dezvoltarea orașului.

„Capsula timpului reprezintă o mărturie a angajamentului luat de Primăria municipiului Pitești împreună cu Caroli Foods Group de a contribui la dezvoltarea peste ani a comunității locale. Capsula închide imagini reprezentative ale orașului Pitești din anul 2014 și gânduri care vor fi transpuse în fapte. Realizată astăzi, 20 mai 2014, capsula va fi deschisă în anul 2024”, scria pe placa montată în zonă la îngroparea „capsulei timpului”.

Primarul de acum, Cristian Gentea, pesedist ca și coruptul Tudor Pendiuc, s-a conformat mesajului, iar astăzi va deschide capsula. Se va întâmpla de la ora 16:30, în cadrul unui moment care va marca împlinirea a 636 de ani de la prima atestare documentară a Piteștiului, atestare care datează din vremea domnitorului Mircea cel Bătrân.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Administrație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *