200 de arbori din speciile mesteacăn, stejar și frasin, 2.000 de arbuști ornamentali și 3.000 de butași de trandafiri vor înfrumuseța orașul Mioveni, materialul verde fiind plantat în cadrul unui proiect de mediu inițiat de Asociația Viitor Plus și Automobile Dacia SA, în parteneriat cu Primăria Mioveni.

În prezența reprezentanților celor doi parteneri inițiatori ai proiectului și ai conducerii adminisitrației locale a orașului, acțiunea de plantare a demarat sâmbătă, 4 decembrie, în zona verde din vecinătatea Sălii Sporturilor Mioveni, unde a fost creată o perdea verde din mesteceni și frasini. La acțiunea de plantare au participat echipe de voluntari de la Automobile Dacia SA și Asociația Viitor Plus, voluntari sprijiniți de SC Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni, care a oferit logistică și expertiză în domeniu.

Proiectul de mediu s-a desfășurat concomitent în mai multe zone ale orașului. Prin intermediul SC Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni, arbuștii și trandafirii au fost plantați și pe bulevardul Dacia, în spațiile verzi din zona centrală a orașului, în parcurile din zona Catedralei “Sf. Apostoli Petru și Pavel”, în zona Casei de Cultură a Sindicatelor, precum și în zona blocurilor M și H.

“Acțiunea de plantare de copaci este un gest normal, de civism din partea fiecăruia, pentru o planetă curată, pe care cu toții ne dorim să trăim. Asociația noastră  derulează asemenea campanii de 15 ani, încă de la înființare, pentru că plantarea de copaci este una dintre activitățile simple de protecție a mediului în care cu toții ne putem implica. Avem până acum peste 130 de hectare plantate în cadrul campaniei Adoptă un Copac și peste un milion de copăcei plantați în zonele din sudul României. Facem asta în primul rând cu ajutorul voluntarilor și cu sprijinul companiilor, care prin contribuțiile lor financiare au creat păduri adiționale, care altfel, astăzi, nu ar fi existat”, declară Teia Ciulacu, președintele Asociației Viitor Plus.

“Consecvența aduce rezultate pe termen lung. Noi aici continuăm proiectele pe care le-am început alături de Dacia în urmă cu 10 ani, perioadă în care am derulat numeroase acțiuni în domenii precum protecția mediului, educație, social, de la an la an implicându-ne alături de partenerii noștri în proiecte cu mare impact în rândul comunității. Picătură cu picătură, prin implicare și colaborare, împreună reușim să aducem un beneficiu mediului înconjurător. Mă bucur că am putut realiza această acțiune la Mioveni împreună cu Dacia și Viitor Plus, asemenea activități de mediu organizându-se constant în orașul nostru”, spune Ion Georgescu, primarul orașului Mioveni.

“În această acțiune de plantare, partenerul nostru Viitor Plus împreună cu noi ne-am mobilizat și am pus la dispoziție o important cantitate de puieți de material verde, care au fost plantați cu sprijinul Servicii Edilitare, care ne-au oferit suportul tehnic. Această acțiune va avea ca rezultat înfrumusețarea zonei din vecinătatea noii Săli a Sporturilor Mioveni, precum și reducerea poluării și reducerea zgomotului.

De asemenea, Dacia și Viitor Plus mai sunt parteneri și în proiectul Verde Go – un program de educație și sustenabilitate care încurajează comportamentele responsabile ale șoferilor, și nu numai, față de mediul înconjurător. Educația va fi motorul nostru de căutare, fie că vorbim despre mediu, fie despre incluziune socială în comunitățile unde suntem prezenți cu Dacia, respectiv în Mioveni, Titu sau București, unde, împreună cu 17.000 de colegi, ambasadorii noștri, vrem să fim puterea exemplului pentru toate generațiile”, afirmă Cristian Nevzoreanu, director executiv Comunicare și Responsabilitate Socială pentru Automobile Dacia și Renault Group România.

Scopul campaniei de plantare în zonele urbane constă în îmbunătățirea calității aerului, reducerea zgomotului și creșterea biodiversității în comunitate. De asemenea, reprezintă un îndemn la responsabilitate socială.

Viitor Plus este o organizație non-profit cu o experiență de peste 15 ani în dezvoltarea de programe de antreprenoriat social, educație pentru mediu, voluntariat și infrastructură de mediu. Principalele programe derulate de asociație sunt Verde Go, Adoptă un copac, Atelierul de pânză, Recicleta, Harta reciclării, Eco provocarea și Biroul eco.

Protecția mediului înconjurător este una dintre axele de responsabilitate socială a Renault Group România. În ultimii zece ani, compania a derulat multiple acțiuni de voluntariat în comunitățile în care este prezentă, iar cu ajutorul angajaților săi au fost plantați peste 270.000 de copaci.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *