Update, 5 decembrie 2021, ora 10:20

Primele două cazuri cu varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2 au fost confirmate în România. Ministerul Sănătății informează: „Institutul Național de Sănătate Publică a primit rezultatul primelor secvențieri efectuate la Institutul Național de Cercetare Medico-Militară ,,Cantacuzino” București, care confirmă prezența noii tulpini Omicron la doi dintre pasagerii cursei din Africa de Sud care a aterizat la București în data de 30 noiembrie 2021.

Este vorba despre o femeie în vârstă de 48 de ani din județul Brașov și un bărbat în vârstă de 59 de ani din județul Vaslui.

Ambele persoane, izolate la domiciliu, sunt asimptomatice.

Se așteaptă rezultatul secvențierii probei recoltate de la sportivul din Baia Mare.

Precizăm că persoana depistată pozitiv care a fost în cursa aeriană din Maroc este confirmată cu varianta Delta a SARS CoV-2″.

Știrea inițială, 2 decembrie 2021, ora 13:15

În privința a două dintre cele 3 persoane revenite de curând în țară din Africa de Sud există suspiciunea majoră că sunt infectate cu noua variantă Omicron.

„Procesul de secvențiere a genomului pentru tulpina Omicron se realizează în mai multe etape, pe parcursul mai multor zile.

În urma primelor teste, la două dintre cele 3 persoane testate există o suspiciune înaltă pentru varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2.

Cele 3 persoane care au fost depistate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 sunt complet vaccinate. Toate trei persoanele infectate sunt asimptomatice, cu o stare de sănătate bună și se află în izolare și monitorizare”, precizează Ministerul Sănătății.

Cele 3 persoane sunt un jucător al echipei de rugby CSM Ştiinţa Baia Mare și alte două din județele Brașov și Vaslui. Suspiciunea există în privința acestora din urmă.

Rezultatele finale vor fi aflate în urma testelor care vor fi făcute la Institutul „Cantacuziono” din București.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *