Update, 2 aprilie 2021, ora 15:40

ANM a prelungit atenționarea meteo. De asemenea, a emis un cod galben, care vizează și zona montană înaltă a județului Argeș.

ACTUALIZARE ATENȚIONARE METEO

Interval de valabilitate: 2 aprilie, ora 13:00 – 5 aprilie 2021, ora 10:00. Fenomene vizate: ploi moderate cantitativ, instabilitate atmosferică, intensificări ale vântului și răcire accentuată.

În intervalul menționat, vor fi perioade în care va ploua în toate regiunile. Se vor semnala mai ales averse, iar în sudul și sud-estul țării în după-amiaza și în seara zilei de vineri (2 aprilie) acestea vor fi însoțite de frecvente descărcări electrice și izolat va cădea grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 20…25 l/mp, mai ales în sud, sud-est, centru și în zona montană.

La munte, începând de sâmbătă (3 aprilie), îndeosebi la altitudini de peste 1.500 de metri, vor fi precipitații mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare și se va depune strat de zăpadă.

Pe arii restrânse în Maramureș și în Transilvania, cu precădere în noaptea de duminică spre luni (4/5 aprilie), temporar se vor semnala precipitații mixte.

Vântul va avea intensificări, în majoritatea regiunilor cu viteze în general de 45…55 km/h, iar în zona montană înaltă, mai ales a Carpaților Meridionali și Orientali, cu peste 70…80 km/h. Zăpada va fi spulberată.

Vremea se va răci accentuat, vineri (2 aprilie) în vestul, centrul și nordul țării, iar sâmbătă (3 aprilie) și în sud și sud-est, devenind deosebit de rece pentru această dată.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 3 aprilie, ora 18:00 – 5 aprilie 2021, ora 10:00. Fenomene vizate: ninsori local moderate cantitativ și viscol în zona înaltă.

În zona Carpaților Meridionali și Orientali, la altitudini în general de peste 1.500 de metri, va ninge, local moderat cantitativ, iar vântul va avea intensificări, cu rafale de peste 70…80 km/h. „Ninsoarea va fi viscolită, zăpada spulberată și vizibilitatea redusă la sub 100 de metri”, precizează ANM.

Știrea inițială, 1 aprilie 2021, ora 13:35

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis în urmă cu puțin timp o atenționare, care vizează și județul Argeș.

Interval de valabilitate: 1 aprilie, ora 21:00 – 2 aprilie 2021, ora 21:00. Fenomene vizate: ploi moderate cantitativ, instabilitate atmosferică și intensificări ale vântului.

Vor fi ploi mai ales sub formă de aversă, însoțite și de descărcări electrice, în noaptea de joi spre vineri (1/2 aprilie) și în prima parte a zilei de vineri (2 aprilie) în Maramureș, Crișana, cea mai mare parte a Transilvaniei și local în Banat și în Moldova, iar în cursul după-amiezii zilei de vineri (2 aprilie) în special în regiunile sud-estice.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 15…25 l/mp, favorizând topirea parțială a stratului de zăpadă din zona montană. Izolat se va semnala grindină.

Vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, mai ales în cursul zilei de vineri (2 aprilie), cu viteze în general de 45…55 km/h, iar în zona înaltă a Carpaților Meridionali cu peste 70…80 km/h.

Notă: Vremea se va răci accentuat, devenind deosebit de rece la sfârșitul săptămânii în cea mai mare parte a țării și, temporar, vor mai fi precipitații – ploi în zonele joase de relief și mai ales ninsori în zonele montane și submontane. (Foto: descriptiv)

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *