Ca urmare a pensionării sale, colonelul dr. Marian Bae a predat astăzi comanda Școlii de Instruire Interarme a Forțelor Terestre „Mihai Viteazul” din Pitești.

După un serviciu militar de 34 de ani în Armata Română, Marian Bae a predat comanda unității colonelului Gabriel Chilău (foto principal), care până astăzi a fost locțiitor al comandantului.

Predarea a avut loc în cadrul unei festivități la care au fost invitați șeful Statului Major al Forțelor Terestre, generalul-maior Iulian Berdilă, și oficialități ale județului Argeș și municipiului Pitești.

Administrația județeană, prin vicepreședintele Adrian Bughiu, i-a oferit colonelului dr. Marian Bae Trofeul Argeșului și o diplomă de onoare pentru „cariera militară de excepție”.

Noul comandant al unității, colonelul Gabriel Chilău, este născut pe 10 iulie 1965 în comuna argeșeană Călinești. În anul 2009, a fost ofiţer de stat major în Comandamentul NATO (ISAF) în teatrul de operaţiuni din Afganistan. Pe parcursul întregii sale cariere militare de până acum a fost apreciat cu calificativele „foarte bun” şi „excepţional”. Amănunte despre pregătirea și activitatea militară a noului comandant al Școlii de Instruire Interarme a Forțelor Terestre „Mihai Viteazul” din Pitești puteți citi AICI.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *