Zona de nord montană a județului Argeș este vizată de o avertizare-cod galben emisă în această dimineață de Administrația Națională de Meteorologie (ANM). Potrivit sursei citate, se vor semnala precipitații mixte (ninsori și ploi), iar ulterior mai ales ploi, iar vântul va avea intensificări.

Cod galben

Interval de valabilitate: 30 noiembrie, ora 17:00 – 1 decembrie, ora 21:00. Fenomene vizate: cantități moderate de apă și intensificări ale vântului.

În Crișana, Maramureș și în nordul Transilvaniei va ploua, iar în grupele nordice și centrale ale Carpaților Orientali și în Munții Apuseni la început vor fi precipitații mixte, apoi predominant ploi, care vor determina topirea stratului de zăpadă.

Se vor acumula cantități de apă în general de 25…40 l/mp.

Local și temporar, în regiunile vestice vântul va prezenta intensificări cu viteze de 55…60 km/h, iar în toată zona montană înaltă rafalele vor depăși 80…100 km/h.

Notă: Intensificări ale vântului vor fi pe arii restrânse și în restul țării.

Cod portocaliu

Interval de valabilitate: 30 noiembrie, ora 20:00 – 1 decembrie, ora 15:00. Fenomene vizate: cantități însemnate de apă.

În intervalul de timp menționat, în județul Maramureș și în zona montană a județelor Bistrița Năsăud, Mureș, Bihor, Arad, Hunedoara, Alba, Cluj, Sălaj și Satu Mare vor fi precipitații abundente și se vor acumula cantități de apă de 50…70 l/mp și izolat de peste 80 l/mp.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *