Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române anunță că se circulă îngreunat, în condiții de iarnă, pe DN 7 Pitești-Râmnicu Vâlcea. Circulația se desfășoară alternativ pe raza localităților argeșene Morărești și Valea Ursului (Bascov), din cauza a două autotrenuri care au derapat.

Se circulă în condiții de iarnă, cu strat subțire de zăpadă pe carosabil, în zona montană a județelor Argeș, Mehedinți și Prahova.

Sunt semnalate precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare pe drumurile din județele Argeș, Alba, Arad, Bacău, Brașov, Buzău, Covasna, Dâmbovița, Harghita, Hunedoara, Ilfov, Mureș, Prahova, Sibiu, Vâlcea și Vrancea.

Precipitații sub formă de ninsoare sunt și pe autostrăzile A1 București-Pitești, A1 Sibiu-Deva și A3 București-Ploiești, unde se acționează cu material antiderapant, iar pe A2 București-Constanța plouă între kilometrii 10 și 160.

„Pentru prevenirea unor evenimente rutiere grave, le recomandăm conducătorilor auto să se informeze cu privire la condiţiile meteo din zonele în care urmează să se deplaseze şi să-și echipeze corespunzător autovehiculul.

Dacă partea carosabilă este umedă ori acoperită cu polei sau zăpadă, circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare, în astfel de condiţii, este mult mai mare”, transmite Centrul Infotrafic al Poliției Române.

În ceea ce privește condițiile de trafic în Pitești, Primăria municipiului informează: „14 utilaje ale societății Salpitflor Green S.A. au intervenit, însoțite de patru echipaje ale Poliției Locale, pe arterele principale și pe cele adiacente ale municipiului pentru deszăpezire. Acțiunea a fost desfășurată începând de la ora 02:00, în această dimineață, activitatea de deszăpezire continuând în cartiere și pe străzile secundare.

Echipele ADP și Salpitflor acționează în continuare, cu material antiderapant, sare și clorură de calciu, pentru optimizarea traficului rutier și pietonal, intervenind cu prioritate pe arterele principale, pe pante, pe rampe, la trecerile de pietoni, în stațiile de autobuz și pe trotuare.

Fiind preconizate precipitații și în zilele următoare, echipele ADP și Salpitflor sunt pregătite să intervină, cu utilaje și material antiderapant, pentru orice situație – zăpadă sau îngheț.

Facem apel către conducătorii auto să circule cu atenție și să contribuie la evitarea blocajelor prin parcarea mașinii cu discernământ și prin păstrarea benzii întâi libere pentru intervenția mai ușoară a mașinilor și a utilajelor”.

Amintim că județul Argeș se află sub avertizare meteo cod galben de ninsori (aici amănunte).

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *