În Câmpulung Muscel va fi construit primul centru medico-social din acest municipiu, cu bani europeni. Primărița Elena Lasconi a semnat în acest sens contractul pentru finanțare nerambursabilă, investiția depășind 1.280.000 de lei. Centrul ar putea fi dat în folosință la finele anului 2023.

„Dacă totul merge bine, îl vom finaliza până la sfârșitul anului viitor.

Va fi o construcție modulară formată din patru zone: două module pentru cabinete medicale, unul pentru sală de așteptare și baie, precum și un modul pentru cabinet de analize medicale, recepție și sală de cursuri. Vorbesc despre 1.848 de metri pătrați construiți, 230 de metri pătrați de spații verzi și 100 de metri pătrați de alei. Loc: pe terenul (aflat acum în paragină) din spatele clădirii APIA”, informează Elena Lasconi.

În viitorul Centru vor fi oferite gratuit servicii de asistență medicală, socio-medicală și socială. „Mai exact, medicină primară, stomatologie, psiholog, medici de familie, pentru care am accesat 11 milioane de lei din fonduri europene”, precizează primărița Câmpulungului.

Tot în acest spațiu își vor avea sediul Serviciul mobil de îngrijire la domiciliu și Serviciul mobil medical în caz de urgență. „Persoanele vulnerabile, vârstnicii, cei imobilizați la pat vor putea apela la specialiștii noștri pentru o injecție, perfuzie, tratament, sprijin medical și psihologic direct la domiciliu”, anunță Elena Lasconi.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Social

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *