La primele ore ale dimineții, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalitaţii Economice Argeș, sub coordonarea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș, au pus în aplicare 10 mandate de percheziție domiciliară în județele Argeș și Ilfov și în municipiul București într-un dosar penal deschis pentru evaziune fiscală în formă continuată.

6 percheziții se desfășoară în Argeș și câte două în Ilfov și București.

Conform anchetatorilor, în anul 2020, în perioada iunie-decembrie, o societate comercială cu sediul în județul Argeș a achiziționat 173 de autoturisme second hand (în valoare totală, fără TVA, de 13.672.047 de lei) din țări din spațiul comunitar (Germania, Olanda Austria, Cehia, Polonia, Slovacia, Belgia, Danemarca), înregistrând doar partial aceste operațiuni.

Din totalul de 173 de mașini, reprezentanții societății nu au înregistrat în evidența contabilă și nu au declarat la Fisc livrarea a 57 de autoturisme (în valoare totală de 5.288.696 de lei). Pentru celelalte au aplicat în mod eronat TVA la marja de profit. Statul a fost astfel păgubit cu aproximativ 1.300.000 de lei, reprezentând TVA, impozit pe profit, dobânzi și penalități.

7 persoane urmează să fie conduse la sediul Poliției pentru audieri.

Perchezițiile au beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciilor pentru Acțiuni Speciale Argeș și Ilfov. (Foto: descriptiv)

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *